“Dilbent Ve Onur Derhal Serbest Bırakılsın!”

İşten atılan Sinbo işçisi Dilbent Türker ve TOMİS İstanbul Temsilcisi Onur Eyidoğan, bugün SGK önünde bir eylem yaptı.

İki işçi, pandemi döneminde patronların elinde işçileri köleliğe sürükleyen bir uygulama olan Kod-29’a dikkat çekmek için İstanbul SGK Müdürlüğü önünde kendilerini zincirlediler. “Sizler yani patronlar, SGK kurumun ve siyasal iktidar biz işçilerin ellerine ve ayaklarına Kod-29 ile pranga vurdunuz” diyen işçiler, açıklamalarını yapamadan polis tarafından gözaltına alındılar.

Dilbent Türker ve Onur Eyidoğan, sağlık kontrollerinin ardından götürüldükleri Balat Polis Merkezi'nde, susma haklarını kullandıklarından dolayı yarın sabaha kadar gözaltında tutulacak, arın adliyeye götürülecekler.

Eylemin ardından bir açıklama yapan TOMİS Sendikası, “Buradan sesleniyoruz, Dilbent ve Onur derhal serbest bırakılsın!

Yapılanlar hukuksuzdur. Eğer polisler veya onlara emir verenler suç arıyorlarsa, Kod-29'a baksınlar. Kod-29'u hunharca kullanıp, sendikalaşma hakkına saldıran patronları gözaltına alsınlar!

İşçileri haklarını kullanıyor diye işten atan patronlar adına onları Kod-29 ve türevleri ile fişleyerek suç işleyen SGK'yı, onlara bu yetkileri veren siyasal iktidarı gözaltına alsınlar.

Emekler ve onurları için direnen arkadaşlarımızı ise derhal serbest bıraksınlar. Bizler bu baskılara boyun eğmeyeceğiz. Hak ve onur mücadelemize devam edeceğiz!

Dilbent ve Onur derhal serbest bırakılsın!

Kod-29 yasaklansın!” dedi.