Enerji İşçilerinden TİS'e Karşı Eylem

Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası’na (TES-İŞ) bağlı Ayedaş işçileri, teklif edilen TİS şartlarını reddederek sendika temsilcilerinin itirazına rağmen EnerjiSA önünde bir araya geldi.

Sabah erken saatlerden itibaren bölge müdürlüklerinde buluşan işçiler, Sabancı Holding Genel Müdürlük önünde toplandı. Grev hakkı tanınmayan enerji işçilerinin kararlı duruşu sebebiyle sendika temsilcileri de eyleme katılmak zorunda kaldı.

Sendika ile Ayedaş arasında yapılan görüşmelerde %6 zam teklif edilmişti işçilere işçiler ise bu teklifi kabul etmeyerek sabah erken saatlerden itibaren bölge müdürlüklerinde buluştular. EnerjiSA Genel Müdürlüğü önünde yaklaşık 1,5 saat eylem yapan yüzlerce Ayedaş işçisi, sendika temsilcilerine rağmn yaptıklrı eylemlerini alkış ve sloganlarla sona erdirdi.