Amazon işçileri, bu defa Almanya'da grevde idi. Almanya genelindeki altı büyük Amazon merkezinde işçiler, daha yüksek ücretler ve daha iyi çalışma koşulları talebiyle 21-23 Haziran günleri greve gitti. Grev için, bu yılki Amazon'un "başlangıç günü"nü seçtiler.

Almanya genelinde Amazon depo ve birimlerinin işçileri, 21 Haziran Pazartesi gününden itibaren daha iyi ücret ve çalışma koşulları talebiyle üç günlük bir greve gitti. Werne, Leipzig, Rheinberg, Bad Hersfeld, Koblenz ve Graben'deki Amazon merkezlerinin işçileri, United Services Trade Union (Ver.di) tarafından düzenlenen üç günlük greve katıldı. Grev, bu yılki Amazon'un satış promosyonunun "ana günü"nde başladı. Protestocu işçiler ayrıca perakende ve kargo çalışanları için de bağlayıcı toplu iş sözleşmeleri talep ediyorlar.

Almanya'da bu grev, son altı ayda 3. protesto ve Amazon'un son maaş duyurusu ile tetiklendi. Sendikalar, şirketi işçilerin taleplerini dinlemeden tek taraflı bir karar almakla eleştirdi. Ver.di, Amazon'un başlangıç maaşlarını saat başına 12 Euro'ya yükselttiğini duyurmasını "siniksel ve şirket tarafından çalışanların tanınmasından ve saygı görmesinden uzak" olarak nitelendirdi. Sendika, 12 aylık süre içinde %4,5 + 45 avroluk bir ücret artışı ve başlangıç ücretinin saat başına en az 12,50 avroya yükseltilmesini istedi.

Ver.di, “Amazon reklama milyonlar harcıyor ve kampanya günlerinde milyarlarca satış yapıyor. Sevkiyat merkezlerindeki çalışanlar, müşteri akınıyla başa çıkmak zorunda ve artan iş yükü için bir kuruş bile alamıyorlar. Kâr, yalnızca grubun ve hissedarlarının ceplerine akıyor” diyor.

İşçiler Mart ayının son haftasında, Almanya genelinde dört günlük bir greve gitmişti. Lojistik sektöründeki işçiler, özellikle Amazon gibi uluslararası devlerin çalışanları, daha iyi ücret, iş sözleşmeleri, iş güvenliği, güvenlik ve sendikalaşma hakkı talep ediyor.