< < Angel Halı İşçileri Kazandı

Antep'te fabrika girişinde telefonlarını bırakmayı reddettikleri için Kod 46 (hırsızlık suçlaması) ile işten atılan ve fabrika önünde eylem yapan Angel Halı işçilerinin eylemi kazanımla sonuçlandı.

Antep Başpınar OSB’de bulunan Angel Halı Fabrikası patronu, Nisan ayı sonunda işçilere telefonla içeri giremeyeceklerini söylemişti. İşçiler bu dayatmayı reddetmişti. Zorunlu mesailer, maaşların bir kısmının elden verilmesi, çay ve sigara molalarının kaldırılması gibi pek çok baskı ve dayatmanın yaşandığı Angel Halı'da işçiler, haksızlıklara ses çıkarmadıkça yeni haksızlıklarla karşılaştıklarını ve şartların her geçen gün kötüye gittiğini belirterek telefonların içeri girerken teslim edilmesi dayatmasını kabul etmemişti.

DİSK Tekstil üyesi işçiler üzerine fabrikaya alınmamış ve fabrika bahçesinde beklemeye başlamıştı. Telefonlarını teslim etmeyen işçilere sonraki günlerde servis araçları da gönderilmemiş işçiler kendi imkanlarıyla fabrikaya gelmişti.

Üçüncü günde ise telefonlarını teslim etmeyen 63 işçi hırsızlıkla suçlanarak Kod.46 ile tazminatsız şekilde işten atılmıştı.

Hırsızlık iftirası atan Angel Halı patronları bir de işçileri yasa dışı grev yapmakla suçlamış ve işçileri içeride kalan aylıklarını da vermemekle tehdit etmişti.

DİSK Tekstil İşçilerin kararlılıkla sürdürdükleri eylem kazanımla sonuçlandığını duyurdu.

Haftalardır fabrika önünde bekleyen, İŞKUR ve SGK önlerinde eylemler yapan işçilerin mücadelesi patronlara geri adım attırdı. İşçilere hiçbir haklarını vermeyeceği süründüreceği tehditlerinde bulunan hatta işçilere tazminat davası açacağını söyleyen patronlar geri adım atarak işçilerin kıdem ve ihbar tazminatlarını ödemeyi, arabulucu ve avukat masraflarını karşılamayı, 46 numaralı kodu iptal etmeyi kabul etti.

Sendika tarafından yapılan açıklamada "Angel Halı işçileri ayrıca işsizlik ödeneğinden de (geriye dönük hakları dahil) yararlanacaklar. Sendikamızın öncülüğünde işçilerin kararlı mücadelesi sonuç verdi ve patrona geri adım attırdı" denildi.