< İşçiler Akan'ı Delege Seçti

Bayrampaşa Belediyesi'nde Hizmet İş Sendikası delege seçimlerinde işçiler Kod 29'a karşı mücadele eden İzettin Akan'ı delege seçti.

Hak İş Konfederasyonu'na bağlı Hizmet İş Sendikası, İstanbul 4 ve 5 Nolu Şubeleri'nden 4 belediyenin alınarak 13 Nolu Şube'nin açılmasına karar verdi.

Beyoğlu, Eyüp, Arnavutköy ve Bayrampaşa Belediyelerinde sendikal faaliyetleri yeni açılan Hizmet İş Sendikası 13 Nolu Şube yürütecek.

Hizmet İş Sendikası 4 Nolu Şube'nin örgütlü olduğu Bayrampaşa Belediyesi işçilerinin de üyelikleri 13 Nolu Şube'ye devredilecek.

Bugün Bayrampaşa Belediyesi Dış Temizlik Şantiyesinde delege seçimlerinin yapılacağı ise işçilere ancak dün mesajla bildirilmişti. 8 delege seçilmek üzere yapılan oylamada Hizmet İş Sendikası 4 Nolu Şube İşyeri Temsilcisi olan, Mart ayında Kod 29 ile işten atılan ve 100 gündür mücadele eden İzzettin Akan ise en çok oy alan delege oldu.

349 üyenin bulunduğu işyerinde 200 işçi oy kullandı. 197 geçerli 3 geçersiz oy kullanılan seçimde İzettin Akan 132, Fahri Şengür 129, Doğan Arslan 129, Zeynel Akan 119, Emrah Karaca 114, Serkan Kul 108, Mehmet Bülbül 94, Mesut Şahin 65 oy alarak delege seçildi.

Hizmet İş Sendikası'nın yeni bir şube için yapacağı delege seçimleri yapılacağını sendikanın bir gün önce mesajla işçilere bildirdiğini söyleyen Akan, bir yeni şube açılması düşüncesi vardı. Fakat bu konuda işçilere ayrıntılı bir bildi verilmedi. Bildiğiniz gibi, 2018 yılında imzalanan TİS haklarımızı istediğimiz için Mart ayında Kod 29 ile işten atıldık. Dolayısıyla gelişmelerden ben de haberdar olamadım.

Sabah erkenden şantiyeye gittim. Sendika gereken hazırlıkları yaparak işçilere 8 delege ile temsil edileceklerini belirterek oylarını kullanmalarını istedi.

Yapılan oylama 3 aydır şantiyede olmadığım halde arkadaşlarımın kendilerini benim temsil etmemi istemiş olmaları beni çok mutlu etti.

"Kendi hakkımı arkadaşlarımın hakkını aradığım arkalarında durduğum için işten atıldım. Bugün delege seçilmiş olmam da gerçekten işçilerin haklarını savunan bir temsilci istediklerini gösteriyor. Bu beni çok mutlu etti. Doğru yolda olduğumu biliyorum. Bundan sonra da işçi arkadaşlarımın haklarını savunmaya devam edeceğim. Bu güveni boşa çıkarmayacağım" dedi.