İzmir ve Antep Ambarlarında TİS

Tüm Taşıma İşçileri Sendikası (TÜMTİS) örgütlü olduğu İzmir ve Antep ambarlarında yeni dönem Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalandığını ve 2021-2023 dönemini kapsayan TİS ile ücret ve sosyal haklarda önemli artışlar sağlandığını belirtti.

TÜMTİS, yaptığı yazılı açıklamada salgınla birleşen ekonomik krizin etkilerinin sürdüğü koşullarda sürdürdüğü toplu sözleşme sürecini, kazanılmış hakları koruyarak ve yeni kazanımlar elde ederek sonuçlandırdıklarını belirtti.

Antep’te örgütlü olunan ambar işyerlerinde yeni dönem TİS 14 Haziran 2021 tarihinde Nakliyeciler Odası’nda, Nakliyeciler Odası Başkanı Zafer Aydıngüler başkanlığında seçilen komite ve TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk, Şube Sekreteri Mahmut Canyurt, Şube Mali Sekreteri İbrahim Gülmez ve şube yöneticilerinin katılımıyla imzalandı.

İmzalanan TİS ile ikramiye ve sosyal hak artışları dahil ücretlere aylık net yüzde 22 ile yüzde 36 arasında değişen oranda zam alındı.

Alt kademe ücretleri yüzde 36 oranında bir artışla üst kademe ücretleriyle aynı seviye getirilerek eşitlendi.

Bir önceki TİS’ten sonra işe girmiş olup 3 maaş tutarında ikramiye alan işçilerin ikramiyeleri 4’e çıkarıldı.

İzmir’de ise örgütlü olunan işyerlerinde 22 Haziran 2021 tarihinde sözleşme imzalandı.

Yeni dönem toplu iş sözleşmesi, TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk, Genel Mali Sekreteri Seyfi Erez, Şube Başkanı Şükrü Günseli ve şube yöneticilerinin katılımıyla Ambarlar Sitesi’nde yapılan toplantıda imzalandı. TİS ile ikramiye ve sosyal haklar dahil ücretlere aylık net yüzde 22 oranında zam alındı.

Sendikanın toplu sözleşme sürecini üyeleriyle birlikte sürdürdüğü belirtilen açıklamada genel üye toplantıları yaparak görüşmelerde gelinen sürecin üyelerle paylaşıldığı, sözleşmelerin üyelerin tamamına yakınının onayını alarak imzaladığı ifade edildi.

Sendikanın örgütlü olduğu Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, Kayseri, Konya ve Mersin’de ambar işyerlerinde ise yeni dönem toplu sözleşme sürecinin devam ettiği belirtildi.