< < Baldur İşçileri Ankara'ya Yolunda

Grevdeki Baldur işçileri Gebze Kent Meydanı'nda açıklama yaparak Ankara'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile görüşmeye gitti.

Gebze'de 180 gündür grevde olan Birleşik Metal İş Sendikası üyesi Baldur Süspansiyon işçileri ve yine aynı sendikaya üye 247 gündür sendikal hakları için mücadelede eden HSK Systemair işçileri Gebze Kent Meydanı'nda açıklama yaptı. İşçiler basın açıklamasının ardından Ankara'ya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile yapılacak olan görüşmeye uğurlandı.

Sabah 08.00'da meydanda toplanan işçiler, sendika genel merkez yönetimi,Gebze 1 ve 2 Nolu şube temsilci ve yöneticileri basın açıklaması öncesinde sloganlar eşliğinde çekti.

Birleşik Metal-İş Sendikası adına Genel Başkan ve DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu bir konuşma gerçekleştirdi.

HSK Systemair ve Baldur işçilerinin yaşadığı süreci özetleyen Serdaroğlu, iki fabrikanın işçilerinin verdiği mücadele ve işçilerin karşılaştığı hukuksuzlukları aktardı.

 

"İşçilerin Sendikal Haklarına Kavuşması 6 Yıl Sürüyor"

Dünya genelinde pandeminin etkisinin azaldığına söyleyen Serdaroğlu, Türkiye'de pandemiyi fırsat bilen patronların işçi düşmanı politikalarla "yeni saldırı varyantları" geliştirmeye devam ettiğini belirtti. İşçilerin sendika hakkına ulaşmasının 6 yıl aldığı bir ülkede, patronların mahkeme kararlarını bile tanımadığını söyleyen Serdaroğlu, Baldur patronun kaçak işçi çalıştırdığını, İspanya'dan işçi getirerek pandemi yasaklarının olduğu günlerde fabrikadan mal kaçırdığını aktardı.

Baldur ve HSK Systemair işçilerinin hakları için bugüne kadar ulaşmadıkları yetkili kalmadığını ifade eden Adnan Serdaroğlu, "Eğer yasalara uyulmayacaksa, o zaman burası, muz cumhuriyeti, mafya cumhuriyeti, çete cumhuriyetidir" dedi.

Serdaroğlu, bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile işçilerden oluşan 5 kişilik bir heyetle görüşme gerçekleştireceklerini, görüşmenin sonucuna göre planlarını hayata geçireceklerini belirtti.

 

*Yetkililer Çözmezse İşçiler Bildiğini Okuyacak"

Kocaeli Valiliği ile yapılan görüşmelerden de bir sonuç çıkmadığını, Valinin bir yardımcısını görevlendirerek Bakanlığa bir rapor hazırlayacağını aktaran Serdaroğlu, "Yapılan görüşmelerdan bir sonuç çıkmadığı takdirde işçiler kendi bildiğini okuyacak" dedi.

"Gömdüğümüz baltaların yerini unutmadık" diyen Serdaroğlu, '80 darbesi öncesindeki DİSK'in mücadele pratiğini yeniden gösterme uyarısında bulundu.

 

"İşçiler Büyük Zorluklara Rağmen Onurlu Bir Duruş Gösterdi"

İşçilerin maaşlarıyla bile güçlükle geçinebildiğini ifade eden Serdaroğlu grevde olan Baldır işçilerinin 180 gündür olduğunu Systemair HSK işçilerinin ise 247 gündür büyük zorluklara rağmen mücadeleden vazgeçmeyerek işçilerin onurlu bir duruş sergilediğinin vurguladı.

 

"Ankara Duy Sesimizi"

Konuşmanın ardından Gebze Kent Meydanı'nın sonuna kadar yürüyüş gerçekleştiren işçiler, "Yaşasın HSK Direnişimiz", "Yaşasın Baldur Grevimiz", "İşçilerin Birliği Sermayeyi Yenecek", "Direne Direne Kazanacağız" ve "Ankara, Ankara Duy Sesimizi. Bu Gelen İşçinin Ayak Sesleri" sloganları atıldı.

Yürüyüşün ardından 15 kişilik heyet otobüse binerek Anakara'ya yola çıktı.