Termokar İşçileri "Ücretsiz İzin Saldırısına Karşı Harekete Geçtik"

Manisa Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Termokar fabrikasında sendikalı oldukları için bir yıldır ücretsiz izinle çıkarılarak cezalandırıldıklarını belirten Birleşik Metal İş Sendikası üyesi işçiler eyleme başladı. İşçiler hakları ve gelecekleri için verdikleri mücadeleye bütün sınıf dostlarını destek vermeye çağırdı.

Manisa Organize Sanayi Bölgesinde bulunan ısıtma soğutma iklimlendirme ve klima sistemleri üreten Termokar A.Ş fabrikasında çalışma şartlarının iyileştirilmesi için DİSK'e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası'nda örgütlenen işçiler pandemi sürecinde sürekli ücretsiz izine çıkarılarak cezalandırıldıklarını belirtiyor. Sendikal çalışmaya öncülük eden işçilerin işten atıldığı ve sürekli olarak ücretsiz izine çıkatıldığı Termokar'da sendika düşmanlığına, işten atma ve ücretsiz izin saldırılarına işçiler eyleme başladı.

 

"Ailelerimizin Yoksulluğa Sürüklenmesini Engellemek İçin Sendikalı Olduk"

 Manisa Organize Sanayi Bölgesinde kurulu TERMOKAR Isı Eşanjörleri fabrikasında bir yıldır ücretsiz izinle cezalandırılmalarının asıl nedeninin şirket patronlarının işçilerin Anayasal ve yasal hakkımız olan sendikalaşma girişimimizi engelleme çabası olduğunu ifade eden işçiler yaptıkları açıklamada, "Biz Termokar işçileri olarak yasal haklarımızı kullanarak 2016 yılında Birleşik Metal-İş sendikasında örgütlenmeye başladık. Amacımız çalışma koşullarımızı düzeltmek, ücretlerimizi emeğimizin karşılığı olan insani bir düzeye getirmek ve ailelerimizin yoksulluğa sürüklenmesini engellemekti" dedi.

 

"Sendikalı 29 Arkadaşımız İşten Atıldı"

Patronun üye kayıtlarını öğrenir öğrenmez hemen 13 işçi işçiyi işten çıkardığını aktaran Termokar işçileri işyerinde örgütlenmeye devam ettiklerini ve 2017 yılında Çalışma Bakanlığı'nın sendikanın işyerinde yetkili olduğunu kabul ettiğini belirten işçiler "Buna rağmen patron işçi kardeşlerimizi işten atmaya devam etti ve bu kez 16 arkadaşımızın daha işine son verildi" diyerek hepsinin sendikalaşma çalışmasına öncülük eden işçiler olduğunu vurguladı.

 

"Sendikalı İşçileri Ücretsiz İzine Çıkarıp Yeni İşçi Alıyor"

Patronun bu saldırıları örgütlenmelerini engelleyemediğini, bu kez sendikanın işyerindeki yetkisine itiraz ettiğini aktaran işçiler Covid-19 pandemisinden yararlanarak 2020 yılının başlarında pek çok başka öncü işçinin ücretsiz izine yolladığını, o zamandan beri ücretsiz izinde bırakılarak cezalandırılmak istendiklerini belirtti. İşçiler fiğer yandan patronun pek çok yerli ve göçmen işçi aldığını belirtti

 

"Ücretsiz İzin Saldırısına Karşı Harekete Geçiyoruz"

Patronun sendikalaşma hakkımızı tanıyarak toplu sözleşme masasına oturmasını umduklarını fakat patronların bu saldırgan ve gayrimeşru tutumlarını devam ettirdiklerini belirten işçiler "Bu nedenle de bizler, ücretsiz izindeki Termokar işçileri olarak, Anayasal ve yasal hakkımız olan protesto hakkımızı kullanma doğrultusunda 21 Haziran 2021 Pazartesi sabahından itibaren harekete geçmeye karar vermiş durumdayız"

 

"Sendikal Örgütlenmemizden Geri Adım Atmayacağız"

İşçiler yaptıkları açıklamada "Termokar işvereni şunu iyi bilmelidir: Her ne yaparsa yapsın, işyerindeki sendikal örgütlenmemiz sürmektedir ve Termokar işçisi bu kararlılığından bir adım dahi geri atmayacaktır" dedi.

Taleblerini ise; "Ücretsiz izindeki bütün arkadaşlarımızın derhal işe geri çağırılmaları ve "Birleşik Metal Sendikamızın yetkisinin bir an önce kabul edilmesi' olduğunu ifade eden işçiler "Hakkımız olanı alana dek yasal hakkımız olan her türlü eyleme başvuracağımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın" diye vurguladı.

Termokar işçileri Manisa ve bölgedeki tüm sendikaları, işçi-emekçi örgütlerini ve bütün işçi protesto eylemimizi desteklemeye, ve omuz vermeye çağırıyor.