Nedex İşçileri Grevin İkinci Gününde

Petrol İş Sendikası'nın örgütlü olduğu Nedex Kimya fabrikasında işçiler grevin ikinci gününde. Nedex işçilerine Birleşik Metal İş Sendikası üyesi Baldur Süspansiyon işçileri dayanışma ziyaretinde bulundu.

Kocaeli'ne bağlı Dilovası'nda kurulu bulunan Nedex Kimya fabrikasında, Petrol İş Sendikası'nın yürüttüğü toplu iş sözleşmesi görüşmesinde anlaşma sağlanamaması üzerine greve çıkan işçiler ikinci gününde kararlılıkla mücadeleyi sürüyor.

Nedex Kimya işçilerini grevin ikinci gününde DİSK'e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası Gebze 2 No'lu Şube üyesi grevin 177'nci gününde olan Baldur işçileri dayanışma ziyaretinde bulundu.

Nedex Kimya işçileri, 1 Ocak 2021 tarihli asgari ücretin üzerine uygulanmak üzere 1450 TL + 20 liralık kıdem farkı talep ederken patronun 850 lira teklif etmesi üzerine TİS görüşmeleri tıkanmış ve işçiler dün sabah itibariyle greve çıkmıştı.