Kayı İnşaat'ın işçileri konkordato sürecine ilişkin karar karar duruşması öncesi Anadolu Adliyesi önünde eylem yaptı.
Kayı İnşaat işçileri konkordato sürecine ilişkin karar duruşması öncesi Anadolu Adliyesi önünde eylem yaptı.
"Çöllerde Çalışan Biz, Binaları Diken Biz Kayı İnşaattan Hakkımızı Alacağız" yazılı pankart açılan eylemde konuşan İnşaat-Sen Örgütlenme Koordinasyonu Üyesi Nurseli Gözüaçık, "İşçilerin haklarını alabilmek için çok yol katettik. İşçilerin nasıl patronlarla baş başa bırakıldığını, çözümsüzlükle karşı karşıya bırakıldıklarını, yasaların sermayeden, patronlardan yana olduğunu gördük. Ama işçilerin de asla yalnız olmadığını da bir kez daha gösterdik" dedi.
"Bugün ya kesin mühlete geçilecek, ya da şirket hakkında iflas kararı verilecek" diyen Gözüaçık, "Biz bugün, 1 yıllık kesin konkordato mühletine geçilmesini istiyoruz. Şirket iflasa giderse, iflas masasından işçilerin alacaklarını alması mümkün olmayacak. O yüzden de biz bu dava öncesinde mahkeme heyetine de seslenmek istiyoruz. Bu davada çıkarı gözetilmesi gereken taraf işçilerdir. Konkordato sürecinin tüm resmi taraflarını, işçilerin çıkarını gözeterek adım atmaya çağırıyoruz" dedi.
Kayı İnşaat işçilerinden Atasoy Bilgin ise "Tek talebimiz işçilerin haklarını alabilmesidir. Eylem yapmadığımız yer, çalmadığımız kapı kalmadı. Kararın işçilerin lehine çıkmasını istiyoruz. Çalışan 350 işçinin alacağını görmezden gelmek, yargıya güveni azaltacaktır. Kayı İnşaat sermayesini işçilerin alınterinden yaptı, biz de alın terimizi istiyoruz" diyerek yetkililere seslendi.
Kayı İnşaat İşçisi Abdulsamet Kete de "2019'dan beri alacaklarımızın peşine düştük. Çalışma Bakanlığı'nın, Dışişleri Bakanlığı'nın, Sağlık Bakanlığı'nın önünde eylemler yaptık. Tüm görüşmelerde bize, bu sorunu halledeceğiz dediler, ancak hala bir adım atmadılar. Biz alacaklarımızın peşine düşmüşken, hükümet yeni bir yasa çıkardı. Finansal şirketleri, bankaları öne aldılar; işçileri sona aldılar. Yani işçileri yok saydılar. Bu yasayı da kabul etmiyoruz, eylemlerimize de devam edeceğiz" dedi.