< İşçiye Zulmeden Bayrampaşa Belediye Yöneticilerini Kod 29'la Atmak Lazım"

Eylemde "İşçilerin Birliği Kod 29'u Yenecek! Atılan İşçiler Geri Alınsın Kod 29 İptal Edilsin, 2018 Yılında İmzalanan TİS Uygulansın Baskı Tehdit Mobbing Son Bulsun" yazılı pankart açan işçiler "İnsanca Çalışma Koşulları İnsanca Yaşayacak Ücret İstiyoruz", "İşçilerin Birliği Sermayeyi Yenecek", Atılan İşçiler Geri Alınsın", "Kod 29 İptal Edilsin" yazılı dövizler taşıdı. Eyleme İşçi Temsilcileri Konseyi (İTK) ve Emeğin Gücü Derneği destek verdi.

89 gündür Kod 29'a karşı mücadele ettiklerini belirten İzettin Akan, işten attıkları, işçilere tehditleri yetmezmiş gibi belediye yönetiminin karalama kampanyası başlattığını söyledi. "Belediyede yönetimi biz sessiz kalırsak, işçiler hakkında yalan şeyler söylersek bunlar gider diye düşünüyor. Ama bu iş öyle değil. İnsanlar bu zulme tepki gösteriyor. Daha geçen hafta hiç tanımadığımı bir işçi gelip 'Bunlar sizden ne istiyor. Bu yaptıkları zulümdür ben gidip belediye yönetimiyle konuşacağım' dedi gelip eyleme katıldı" dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Yalçın Sarıkaya'ya seslenen Akan "Bizi işten attın karşımıza çıkıp suçumuzu söylemiyorsun ama hakkında yalan söylüyorsun. İşçileri işe alım diye gelenlere ' İzzetin villası var", İzzetin arabası var' diyorsun. Burada herkesin önünde söylüyorum arabam varsa villa varsa Yalçın Sarıkaya'ya vereceğim. Ama yoksa sen bizi işe geri alacak mısın? Biz para pul mevki istemiyoruz. İşimizi istiyoruz" dedi.

Bayrampaşa Belediyesi'nde işçilerin köle gibi çalıştırıldığını söyleyen Akan, biz insanca çalışmak istedik, toplu sözleşme yaptık. İmzaladığınız sözleşmeye uymadınız. İftiralarla, sahte tutanakla Kod 29'la işten attınız" dedi.

Bayrampaşa Belediye'sinde işçilerin zorla Üsküdar, Bakırköy ve Zeytinburnu gibi başka bölgelere çalışmaya gönderildiğini, işçilerin sürekli bu durumdan yakındığını söyleyen Akan, bizi ahlaksızlıkla suçlayanları değil bu belediye yönetimini Kod 29 ile işten atmak lazım. Çünkü asıl ahlaksızlık yapan onlar. Sözleşmeyi uygulamayan, hakkını arayan işçiyi tutanakla işten atan. İşçisi bir öğle yemeği yiyemezken, bir bardak çay içemezken keyif yapanlardır" dedi. Akan, neden işten atıldığını soranlara Başkan Yardımcısı Sarıkaya'nın "Siz İzzetin hangi partiden olduğunu bilmiyorsunuz. Bilseniz sormazsınız" dediğini söyleyerek "Benim hangi partiden olduğum, falan işçinin hangi partiden olduğu seni ilgilendirmez. İşçi çalışıp görevini yerine getiriyorsa onun hakkının verilmesi seni ilgilendirir. Seni ilgilendiren Bayrampaşa'ya hizmet etmek işçinin hakkının ödenmesini sağlamak. Şunu da söyleyeyim herkes de bilsin. Ben AKP üyesiydim. Ama bu AKP'li yöneticilerin yaptıkları yüzünden ve senin yüzünden istifa ettim. İyi de ettim" dedi.

Bayrampaşa Belediyesi yöneticilerinin sessiz kalarak, ya da işçilerin haklarında yalanlar söyleyerek kendilerini vazgeçiremeyeceğini, Kod 29'a karşı mücadeleyi sürdüreceklerini ve haklarını aramaktan vazgeçmediklerini vurgulayan Akan, bir dahaki basın açıklamasını da AKP önünde yapacaklarını söyledi.

Eylemde "Atılan İşçiler Geri Alınsın", İşçilerin Birliği Sermayeyi Yenecek", "Kod 29 İptal Edilsin" sloganları atıldı.