< < İşçi Sınıfının Yürüyüşü 5-10 Dakikaya Sığmaz

15-16 Haziran 1970'te yaşanan işçi ayaklanması 51. yıldönümünde Adana'da anıldı.

İçerisinde Mücadele Birliği Platformu, DÖB, BMG ve BGM'nin de yer aldığı demokratik kitle örgütleri ve devrimci kurumlar 15-16 Haziran Ayaklanmasını yürüyüş ve basın açıklaması ile anmak istediler.

İnönü Parkı'ndan başlayıp Atatürk Parkı'na kadar sürecek yürüyüş sonrası basın açıklaması yapılması planlanıyordu. Ancak İnönü Parkı'nı abluka altına alan polisler yürüyüşe engel oldular. Yürüyüş gerçekleşmedi ancak basın açıklaması büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

İnönü Parkı'nda müzikler, devrimci marşlar ve halaylar ile başlayan etkinlik, okunan basın açıklaması ile devam etti.

Basın açıklamasınsa "Tarihimiz, 1960'lar, 70’ler, 89 bahar eylemliliklerinden bugüne kadar işçi sınıfının bilinç ve eylem olarak ileri mücadele biçimlerini açığa çıkarmıştır. 15-16 Haziran günleri bizlere, işçilerin kaderini, kendileri adına söz söyleyenlere teslim etmediklerinde zaferi göreceklerini öğretmiştir.

Mücadelemizin asla taviz vermeyeceğimiz en temel hattı, mücadelenin merkezine işçilerin kendilerinin geçtiği, tartışma, karar alma ve hayata geçirme süreçlerinde kendi eserlerini yarattıkları bağımsız örgütlenmeleri, komite ve konseyleri yaratmalarını sağlamaktır.

Buradan bir kez daha haykırıyoruz;

Yolumuz 15-16 Haziran’ı yaratanların yoludur. Yolumuz işçi ve emekçilerin, ezilen yoksul halkların özgürlüğünün ve gerçekten kurtuluşunun yoludur.

Yaşasın İşçilerin Birliği! Yaşasın 15-16 Haziran Büyük İşçi Ayaklanması!" denildi.

Ayrıca polisin yürüyüsu engellemesine dönük olarak bir yoldaşımız " işçi sınıfının yürüyüşünü engelleyemezsiniz! İşçi sınıfının yürüyüşü 5-10 dakikalık bir mesafeye sığmaz bu tarihsel bir yürüyüştür" diyerek polisin engellemelerini protesto etti.

Eylemde sık sık “Fabrikalar, Tarlalar, Siyasi İktidar Her Şey Emeğin Olacak”, “İşçilerin Birliği Sermayeyi Yenecek”, “Faşizmden Hesabı İşçiler Soracak”, “Kahrolsun Faşizm Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz” sloganları atıldı.

Mücadele Birliği Platformu/ Adana