< Nedex Kimya İşçileri Yarın Greve Çıkacak

Petrol İş Sendikası'nın örgütlü olduğu Nedex Kimya'da TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine işçiler yarın greve çıkacak.

Kocaeli Dilovası'nda bulunan ve Petrol İş Sendikası'nın örgütlü olduğu Nedex Kimya fabrikasındaki işçiler toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanaması halinde 17 Haziran'da greve çıkacaklarını duyurdu.

Petrol İş Sendikası'nın yürüttüğü görüşmelerde 6 aylık TİS döneminin sonuna gelindiği belirtilirken, bugün yapılacak toplantının son toplantı olduğu ve Perşembe günü sabah saatlerinde greve çıkılacağı belirtlidi.

 

"Kararlılığımız Devam Ediyor"

"Gönül isterdi ki süreç buralara kadar gelmeden sözleşme imzalanıp gönül rahatlığıyla işimize odaklansaydık" diyen Nedex işçileri, "Bugüne kadar nasıl kararlı bir duruş sergilediysek yarınki son toplantımızda da kararlılığımızı göstereceğiz" dedi.

 

"Patronun Teklifi İhtiyacımızı Kariılamaktan Çok Uzak"

Nedex yönetiminin son olarak ücretlerle alakalı 29 Aralık 2020 tarihindeki asgari ücret üzerine uygulanacak şekilde 800 TL brüt teklifi olduğu, işçilerin ise 1 Ocak 2021 tarihli asgari ücretin üzerine uygulanmak üzere 1450+20 liralık kıdem farkı talep ettikleri ifade edilerek "Patronun teklifi taleplerimizden çok uzak olduğu için kabul edilebilir değildir. Biz işçiler bu pandemi ve kriz döneminde hem ekonomik hem manevi anlamda çok yıprandık. Yaşanan krizden dolayı temel ihtiyaçlara gelen zamlar yüzünden eşimizin çocuğumuzun boğazından kıstık. Aldığımız maaş zaten yetmiyordu, bu yeni zamlarla beraber maaşımız tam anlamıyla eridi" denildi.

 

"Grev Hakkımızı Kullanacağız"

Pandemi döneminde desteklerin hep patronlara verildiğini ifade eden Nedex işçileri, "Biz işçilere hiçbir destek verilmemiştir. İstediğimiz bu rakamlar bizleri refah seviyesine çekmeyecektir ancak bir nebze olsun nefes aldıracaktır. Toplu iş sözleşmesi süreçlerinde müzakere masada yapılır ancak masada yapılan müzakerelerde tatmin edici sonuçlar alınamazsa anayasal olan grev hakkımızı da kullanacağız" dedi