< DİSK'ten Kayseri’de 15-16 Haziran Açıklaması

Kayseri’de DİSK Kayseri Bölge Temsilciliği 15-16 Haziran Büyük İşçi Ayaklanması'nın 51'inci yıldönümü nedeniyle basın açıklaması gerçekleştirdi.

Kayseri’de DİSK Bölge Temsilciliği 15-16 Haziran Büyük İşçi Ayaklanması'nın 51'inci yıl dönümü nedeniyle basın açıklaması gerçekleştirdi. Eyleme KESK bileşenleri ve siyasi partiler de destek verdi.

"Sağlıklı Güvenceli İnsanca Bir Yaşam İçin Bildiğimiz Yoldan Yürüyoruz" yazılı pankart açılan eylemde “Yaşasın 15-16 Haziran Direnişimiz”, “İşçilerin Birliği Sermayeyi Yenecek” sloganları atıldı.

Basın açıklamasını DİSK Bölge Başkan Cumali Sağlam okudu. Ekonomik kriz ve salgının işçi ve emekçilerin hayatında yarattığı yıkıma değinen Sağlam

“Pandemi ile beraber bu ülkenin işçileri başta olmak üzere geniş halk kesimleri ağır bedeller ödüyor. İşsizlik rekorlar kırılıyor. Çarşıdaki, pazardaki zamlar ücretleri eritiyor. Ekmeğimiz küçülüyor, faturalarımız kabarıyor” dedi.

Sermayenin ve yoksulluğun büyüdüğünü ifade eden Sağlam işçi ve emekçileri mücadeleye çağırdı.

Sağlam sözlerini “Haklarımızı, yaşamlarımızı ve memleketimizi nasıl savunacağımızı tarihimizden biliyoruz. Bundan 51 yıl önce, 15-16 Haziran 1970’de ayağa kalkan işçi sınıfından dersler almamız gerekiyor. 15-16 Haziran 1970’te işçi sınıfı masaya vurup 'Artık yeter!' demişti. Bugün işçi sınıfı için bir kez daha 'Artık yeter!' deme günüdür" diyerek tamamladı.