< "Özgür Ve Eşit Bir Geleceği Emekçiler Kuracak"

Sendikalar ve meslek örgütleri Ankara’da ortak 15-16 Haziran eylemi gerçekleştirdi. Ankara’da DİSK, KESK, TMMOB, ATO ve ASMMMO'nun çağrısıyla sendikalar ve meslek örgütleri 15-16 Haziran eylemi gerçekleştirdi.

Ankara Ulus Heykel önünde 12.30'da bir araya gelinen açıklamada "Özgür Ve Eşit Bir Geleceği Emekçiler Kuracak", yazılı ortak pankart ile DİSK imzalı "Mafya Düzenine Son" yazılı pankart açıldı. Polisin baskısı üzerine DİSK pankartı kaldırdı.

Saygı duruşu ile başlayan eylemde Eylemde "Yaşasın Sınıf Dayanışması", "Gün Gelecek Devran Dönecek AKP Halka Hesap Verecek", "İşçilerin Birliği Sermayeyi Yenecek", "Parasız Eğitim Parasız Sağlık" sloganları atıldı.

Kurumlar adına ortak açıklamayı Tayfun Görgün tarafından okudu. Kriz ve pandemi koşullarında işçilerin ağır bedeller ödediğini belirten Görgün, "İktidarın politik temsilcilerinin adaletsizliği büyüttüğünü, az sayıda iktidar temsilcilerinin karlarının bir kısmından bile vazgeçmediklerini söyleyen Görgün "İktidar bizlere insanca bir yaşam vaad etmiyor. Fakat çaresiz değiliz. Sağlıklı ve güvenceli bir yaşam için birlik olmamız, birliğimizin gücüyle engelleri kol kola aşmamız gerekiyor. Haklarımızı nasıl savunacağımızı tarihimizden biliyoruz" dedi.

Bundan 51 yıl önce 15 - 16 Haziranda işçi sınıfından, emekçi dayanışmasından ders çıkarılması gerektiğini bunun güdümlü sendikacılıktan çıkış olduğunu belirterek 15-16 Haziran'ın iktidarın DİSK'i kapatmaya yönelik saldırısına karşı işçilerin nasıl bir tavır koyduklarını hatırlatarak bu tarihsel günün yol gösterici olduğunu ifade etti.