< Sinbo İşçisi Dilbent Türker'e Saldırı

Kod 29'un kaldırılması için 138 gündür mücadele eden TOMİS üyesi Sinbo işçisi Dilbent Türker'e Sinbo darp etti. Saldırı sonrasında yine işçilere seslenen Türker "Hiçbir saldırı mücadelemizden vazgeçiremez" dedi.

Sinbo'da Kod 29'a karşı 138 gündür mücadele eden TOMİS üyesi Dilbent Türker'e Sinbo'nun bölüm şefi saldırarak darp etti. TOMİS üyelerinin 15-16 Haziran'ın 51'inci yılı nedeniyle Sinbo önünde yapılacak etkinliğe çağrı için bildiri dağıtımı sırasında Sinbo Paketleme Bölümü Şefi Onur Yılmaz'ın saldırısına uğradı. Türker omzundan ve yüzünden darbe aldı.

 

"Sinbo Yönetimi Bunun Hesabını Verecek"

Kadın işçiye yapılan saldırıyı TOMİS “Paketleme Bölümü Şefi Onur Yılmaz, direnişçimiz Dilbent Türker ve destekçimiz DGB'li Ulaş Uslu'ya saldırmıştır. Direnişçimizi yumruk atıp yere düşüren de ona bu cüreti veren yönetim de hesabını verecek! Bu akşam iş çıkışı seslenişimize dostlarımızı bekliyoruz” diyerek sosyal medyadan duyurdu.

Dilbent Türker ise yaşadığı saldırıya rağmen her gün yaptığı gibi vardiya çıkışında yine Sinbo işçilerine seslendi.

 

“Hiçbir Saldırı Bizi Mücadelemizden Vazgeçiremez”

“138 gündür haklarımız ve geleceğimiz için mücadele ediyoruz. Sendikalı olmanın mücadelesini veriyoruz. Ancak işçi düşmanları, patron yalakaları, onun uşakları, maşaları her türlü saldırıdan geri durmuyorlar. Biz asla boyun eğmeyeceğiz. Biz onurlu bir mücadele veriyoruz. Biz Sinbo işçilerinin hakları ve geleceği için mücadele etmeye devam edeceğiz. Başımız dik alnımız açık direnmeye devam edeceğiz. Hiçbir saldırı bizi vazgeçiremez" dedi.

 

“İşçi Düşmanlarından Hesap Soracağız”

Konuşmasında bugün Sinbo yöneticisinin yaptığı saldırıyı da anlatarak teşhir eden Türker “Patronun akrabası, paketleme sorumlusu Onur Yılmaz ‘bana hakaret ettiniz’ diyerek bize saldırmaya kalktı. Biz ona hiçbir şey söylemememize rağmen bana yumruk attı. Hiçbir saldırıya boyun eğmedik, buna da eğmeyeceğiz. Anayasal haklarımız için mücadele edeceğiz. Dün nasıl işçi düşmanlarından hesap sorduysak bugün de sormaya devam edeceğiz. Gerek mahkemede gerek karşısına dikilerek soracağız. Bizim onurlu mücadelemizi kimse engelleyemez. Herkes haddini bilecek” dedi.

 

“Gücümüzü Mücadelemizin Meşruluğundan Alıyoruz”

Onur Yılmaz'ın işçiye baskı ve mobbing uygulandığını, patronda aldığı güçle kendisine saldırdığını yumruklar savunduğunu, hakaret ettiğini belirten Türker. "Biz her türlü kara propaganda ve saldırıya karşı dik durmayı seçtik. Biz sizin gibi hak hukuk tanımaz, değiliz biz işçi düşmanı değiliz. Gücümüzü vermiş olduğumuz meşru mücadeleden alıyoruz" dedi.

 

"Yumruk Atanların Yumruklarını Kıracağız!"

Sadece Sinbo patronunun karını düşünenlerin söylem ve hakaretlerini dikkate almadıklarını ifade eden Türker "Ama şunu da bilsinler bize attıkları yumrukların hesabını verecekler. Onları haklılığımızla yeneceğiz. Sanılmasın ki yapılanlar karşılıksız kalacak, yumruk atanların yumruklarını kıracağız. İşçi düşmanlığı onların karakterine işlemiş, biz haklılığımızdan vazgeçmeyeceğiz” dedi.

 

“Her Türlü Ahlaksızlığı Yapanlara Karşı Biz Gerçekleri Haykıracağız"

Türkler “Onlar patronun sermayesini korumak için her türlü ahlaksızlığı yapmaya yemin etmişler. Biz de boyun eğmemeye yemin ettik. Her türlü ahlaksızlığı yapıyorlar, yalan tutanaklar tutuyorlar, yalancı şahitliğe zorluyorlar, tazminatını vermemek için istifaya zorluyorlar, kod 29’dan işten atıyorlar ve karşılığında bize ahlak dersi vermeye çalışıyorlar. Biz gerçekleri haykırmaya devam edeceğiz dedi.”

Dev Tekstil üyeleri ve SML Etiket işçilerinin de dayanışmaya geldiği sesleniş sırasında sık sık “Emekçiyiz Haklıyız Kazanacağız” , “Sinbo Patronu İşçi Düşmanı”, “Zafer Direnen Emekçinin Olacak”, “Yaşasın Onurlu Mücadelemiz”, “Direne Direne Kazanacağız” sloganları atıldı.