Limter İş Tersane Önlerinde İmza Kampanyasını Sürdürüyor

DİSK’e bağlı Limter-İş Sendikası'nın tersane işçilerinin başta ücretler olmak üzere temel hakları için açtığı imza kampanyası devam ediyor. Kampanya sırasında 15-16 Haziran Büyük İşçi Ayaklanması da anlatılarak 51'inci yılı kutlandı.

DİSK’e bağlı Limter-İş Sendikasının, geçtiğimiz günlerde, tersane işçilerinin ücret, sendikal haklar, covid-19’a karşı korunma, sigortalarının gerçek ücret üzerinden yatırılması başta olmak üzere tersane işçilerinin temel hakları için başlattığı imza kampanyası için bu sabah Tuzla Hidro Dinamik tersanesi önünde devam etti. Limter İş, işçileri sendikaya üye olmaya örgütlenmeye davet etti.

Tuzla, İçmeler’de, Tuzla Hidro Dinamik tersanesi önünde stand açan Limter İş Sendikası, bir taraftan işçilerin taleplerini içeren ve sahip çıkmalarını vurgulayan bildiriler dağıtırken diğer taraftan da anonslarla imza kampanyasına davet edildi.

DİSK/Limter-İş Sendikası Genel başkanı Kanber Saygılı ve Genel Sekreter Hakkı Demiral’ın da katıldığı imza kampanyasında işçilere seslenildi.15-16 Haziran Büyük İşçi Ayaklanması'na ilişkin gelişmeler anlatılarak 15-16 Haziran'ın 51'inci yılı tüm işçilere kutlu olsun denildi.

“15-16 haziran 1970’de, gerek işçi sınıfının temel haklarına gerek işçi sınıfının sendikal haklarına saldırı başlatan sermaye ve onun iktidarına karşı on binlerce işçi sokaklara dökülmüş ve haklarına sahip çıkmıştı" denilen konuşmada bugün işçi sınıfının saldırıların, baskıların daha büyüğü ile karşı karşıya olduğu belirtildi.

Tersane işçilerinin de çok ağır çalışma koşullarında olduğu ve 15-16 Haziran ruhuna sahip çıkarak ve onu örnek alarak yürümeleri gerektiği ifade edilerek "Öncelikle kendi haklarımıza kendimiz sahip çıkmalıyız. Örgütlenmek ve sendikalı olmaktan başka çaremiz yoktur. Başarı ancak örgütlü işçi ile kazanılabilir" denildi.

"Taleplerinize sahip sahip çıkın. İmza kampanyasına katılın. Birlikte olursak başarırız" denilen imza kampanyasında Tersane emekçileri ve Limter İş Sendikası'nın olarak talepleri ise şöyle aktarıldı:

* Tersanelerde fiili ücret zammı uygulansın,

* Sigortalarımız aldığımız ücret üzerinden yatırılsın,

* Tersane işçilerine de Covid-19 aşı önceliği verilsin,

* Tersane işçilerinin ücretleri artırılsın.