< Emek Ve Meslek Örgütleri: "Hükümet İstifa!"

DİSK, KESK, TMMOB,. TTB adıköy'de Süreyya Operası önünde "Mafya Baskı Sömürü Düzenine Teslim Olmayacağız" şiarıyla basın açıklaması gerçekleştirdi. "Emeğin Türkiye’si için mücadeleyi büyütürken, hükümeti istifaya çağırıyoruz" denildi.

DİSK, KESK, TMMOB, TTB Kadıköy'de Süreyya Operası önünde "Mafya Baskı Sömürü Düzenine Teslim Olmayacağız" şiarıyla basın açıklaması gerçekleştirdi.

Çete lideri Sedat Peker’in açıklamalarıyla bir kez daha ortaya serilen çete devletine tepkilerini dile getirdi.

“Baskı Sömürü Mafya Düzenine Teslim Olmayacağız!” yazılı pankartın açıldığı eylemde basın metnini KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Çayan Çalık okudu.

 

“Rant Kavgasında Çete Devlet İlişkileri Derinleşti”

İktidarın rant kavgasıyla derinleşen çete devlete tanık olunduğunu belirten Çalık “derin devlet” söyleminin durumu hafife almak olacağını belirterek “ABD/NATO destekli oluşturulan kontrgerilla güçlerinin 12 Eylül öncesi ve sonrası sivil faşist güçlerle her türlü karanlık ilişkiler kurduğu herkes tarafından bilinmektedir. Bugüne kadar topluma karşı işlenen suçlar, binlerce faili meçhul cinayet ve katliamlar, aydınlara, gazetecilere suikast düzenlemeler, demokratik muhalefeti bastırmaya yönelik tehditler, mafya-siyaset düzeninin geldiği boyutu yeniden gündeme getirmektedir. Mafya-siyaset-sermaye sarmalında iç içe geçmiş ilişkileri devlet- derin devlet ikileminde ele almak var olan çürümüşlüğü hafife almak olacaktır” dedi.

 

“Çürüme ‘90’ları Aştı”

Susurluk kazasıyla ortaya saçılanlarla yüzleşilmediğini bu yüzden bugün 1990’ları aşan bir çürüme yaşandığını ifade eden Çalık, devlet terörünün, hukuksuzluğun ve çürümenin arttığını vurgulayarak , çocuklara bırakmak istedikleri geleceğin bu olmadığını söyledi.

 

"Karanlıktan Sorumlu Olanlar Çürümüşlüğün Hesabını Soramaz"

Normal şartlarda ortaya atılan bu ciddi iddiaların araştırılması ve yargının bağımsız çalışabilmesi için gerekli adımlar atılması gerekirken, demokrasi ve adalet arayışı içinde olan demokrasi güçlerinin önünün türlü bahanelerle kesilmekte olduğunu belirten Çalık "Her türlü baskı politikalarını ve polisiye tedbirleri devreye sokan iktidarın gerçek yüzü bir kez daha açığa çıkmıştır. Bu karanlık tablodan sorumlu olanlar, bu çürümüşlüğün hesabını soramaz" dedi.

 

"Hükümeti İstifaya Çağırıyoruz"

Çalık sözlerini “Tarih önünde gerçek bir hesaplaşma, eşitlik, adalet ve demokrasi mücadelesiyle olacaktır.  Emek ve meslek örgütleri olarak, bir yandan Emeğin Türkiye’si için mücadeleyi büyütürken, diğer yandan son günlerde ortaya çıkan tüm kirli ilişkilerden hesap sorulması için, her türlü baskıya rağmen demokratik haklarımızı kullanmaktan vazgeçmeyeceğimizi, mücadeleyi yürüteceğimizi ilan ediyor, hükümeti istifaya çağırıyoruz” diyerek tamamladı.

Eylemde sık sık “Çetelerden Hesabı Emekçiler Soracak”, “Birleşe Birleşe Kazanacağız”, “Yaşasın Halkların Kardeşliği”, “Kurtuluş Yok Tek Başına, Ya Hep Beraber Ya Hiçbirimiz”, "Hükümet İstifa" sloganları atıldı.