< Narlıdere Belediyesi İşçileri Greve Çıkacak

İzmir Narlıdere Belediyesi ile Belediye İş Sendikası İzmir 2 Nolu Şube arasında yapılan TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine işçiler Cuma günü greve çıkacak.

İzmir'in Narlıdere Belediyesi'ne bağlı NARBEL şirketinde örgütlü Türk İş Konfederasyonu'na bağlı Belediye İş Sendikası İzmir 2 Nolu Şube ile NARBEL şirketi arasında süren Toplu İş Sözleşmesinde (TİS) anlaşma sağlanamadı.

Belediye İş Sendikası 2 Nolu Şubesi, Narlıdere Belediyesi önünde basın açıklaması yaparak 11 Haziran Cuma gününe kadar uzlaşma sağlanamaması halinde greve gideceklerini açıkladı. 

 

"Geçim Sıkıntımıza Duyarsız Kalanlar Greve Zorluyor"

Basın açıklamasında konuşan Belediye İş İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Metin Şanlı, TİS sürecine ilişkin gelişmeleri aktararak "Yaklaşık 5 aydır devam eden toplu sözleşme görüşmelerimizde 44 maddede anlaşma sağlanmış olmasına rağmen, işverenin uzlaşmaz tavrı nedeniyle ücret ve sosyal haklara ilişkin 33 maddede anlaşma sağlanamadı. Her gün gelen zamlarla geçim sıkıntımız her geçen gün artarken, aylardır taleplerimize duyarsız kalanlar, yasada belirtilen süreleri bilerek isteyerek sonuna kadar kullanarak, bizleri adeta greve zorluyor" dedi.

 

"210 İşçi Grev Kararını Onayladı"

Görüşmelerden olumlu sonuç alınamaması üzerine yasal süreç gereği, geçtiğimiz günlerde bir grev oylaması gerçekleştirdiklerini belirten Şanlı, oylamaya katılan 223 işçiden 210'unun grev kararını onayladığını söyledi.

 

"Açlığa Mahkum Eden Sözleşmeye İmza Atmayacağız"

TİS'i masada bitirmek için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini de vurgulayan Şanlı, "Hiç kimse bizden, ailemizi açlığa ve yoksulluğa mahkûm edecek bir sözleşmeye imza atmamızı beklemesin" dedi."

NARBEL işçilerinin, geçim derdinde, ekmek derdinde olduğunu belirten Şanlı "Bizler sadece alın terimizin karşılığını, hakkımızı istiyoruz" dedi.

 

"3100 Lira Sözünüzü Neden Tutmuyorsunuz?"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'CHP'li belediyelerde asgari ücret 3 bin 100 lira olacak' sözlerine de değinen Şanlı, "Bugün NARBEL'de çalışan 290 arkadaşımızın 175'i hala 2 bin 825 TL olan asgari ücreti alıyor. Neden sözünüzde durmuyorsunuz? Bu yanlışlığa, bu uzlaşmaz tavra bir son verin... Biz emekçiler, daha huzurlu ve verimli bir şekilde çalışmak, halka daha da iyi hizmet vermek istiyoruz" dedi.

Belediye İş Sendikası üyesi NARBEL işçileri TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması halinde Cuma günü greve başlayacak.