220'inci Haftada Yine Gözaltı Ve Para Cezası

Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda 220'nci kez "İşimi Geri İstiyorum" diyen Nursel Tanrıverdi yine gözaltına alındı.

Kanun Hükmünde Kararname ile işten atılan kamu emekçilerinden Nursel Tanrıverdi her hafta Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda "İşimizi Geri İstiyoruz" diyerek görevine iade talebiyle eylem yapmaya devam ediyor.

Her Pazartesi olduğu gibi bu hafta da Özgürlük Meydanı'na gelerek "OHAL Komisyonu Kapatılsın KHK'lar İptal Edilsin " yazılı döviz açan Nursel Tanrıverdi henüz basın açıklamasını gerçekleştiremeden polisin saldırısıyla karşılaştı. Tanrıverdi darp edilerek gözaltına alındı.

"KHK'lar Gidecek Biz Kalacağız", "İşimizi Geri Alacağız" sloganları atan Tanrıverdi polisin saldırısı üzerine Anayasa ve yasalarca belirlenmiş düşünce ve taleplerini ifade etmek için açıklama yapma hakkının gasp edildiğini belirterek polisin saldırısını teşhir etti.

220'inci eylemini gerçekleştirmek üzereyken darp edilerek gözaltına alınan Tanrıverdi'ye destek veren İstanbul KHK'lılar Platformu üyeleri de destek vererek polisin saldırısını teşhir ederek Tanrıverdi'nin hemen serbest bırakılmasını sağladı.

Nursel Tanrıverdi idari para cezası kesilerek serbest bırakıldı.

Tanrıverdi, sosyal medya hesabından gözaltına alındığını "220.haftadayız. Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda her pazartesi yaptığım İşimi Geri İstiyorum açıklamamı yapmama izin vermeden gözaltına alındım. #khklargidecekbizkalacağız #İşimiziGeriİstiyoruz" diyerek duyurdu.