İş Kazasını Gizlemek İçin İşçiler Yemeğe Gönderildi

Oyak Dragos inşaatında bir işçi iş kazası geçirdi. İş kazasını gizlemek isteyen patron işçileri yemeğe göndermeye çalıştı.

Maltepe Oyak Dragos şantiyesinde çalışan bir işçi dün yüksekten düşerek iş kazası geçirdi. İş kazası geçiren işçinin yerde hareketsiz yattığını görerek çevresinde toplanan işçiler patron tarafından "Burada toplanmayın yemeğe gidin beyler" denilerek kaza alanından uzaklaştırılmaya ve iş kazası gizlenmeye çalışıldı.

İşçilerden bir kısmı ise arkadaşlarını yerde yatar halde bırakıp gitmeyeceklerini belirtti.

Olayı sosyal medya hesaplarından bir video paylaşarak aktaran Emeğin Gücü "İşçi 'kaza' geçirip yerde yatıyor, patron 'Yemeğe gidin' diyor.

Maltepe Oyak Dragos Şantiyesinde çalışan bir işçi 'kaza' geçirerek hareketsiz şekilde yerde yatıyor. Toplanan işçileri dağıtmak isteyen patron işçileri yemeğe gitmelerini söylüyor.

Biz işçilerin canının değeri, patronların gözünde bir kıymeti yoktur.Bunu biliyoruz.Fakat istiyorlarki, yerde yatan bir işçiyi başka işçiler görmesin, duymasın, sesini çıkarmasın...

'Kaza' geçiren işçi arkadaşımıza geçmiş olsun, biz yemeğe gitmiyoruz. İşçilere reva görülenleri göstermeye, duyurmaya devam edeceğiz!" ifadelerini kullandı.