"Çürümüş Düzeninizi Örgütlü Mücadelemizle Yıkacağız

Emeğin Gücü Derneği Ve İşçi Temsilcileri Konseyi (İTK), geçtiğimiz hafta Hayat Park Gayrimenkul yetkililerinin aralarında bir kadının da bulunduğu dernek üyesi işçilere saldırısı Kadıköy'de yapılan açıklama ile protesto ederek işçilere saldıran bu çürümüş düzeni örgütlü mücadelemizle yeneceğiz" denildi.

Emeğin Gücü Derneği ve İşçi Temsilcileri Konseyi (İTK), geçtiğimiz hafta Hayat Park Gayrimenkul yetkililerinin aralarında bir kadının da bulunduğu dernek üyesi işçilere saldırısı Kadıköy'de yapılan açıklama ile protesto edildi.

Bayrampaşa Belediyesi işçisi, İnşaat İş, Genel İş Sendikası, Limter İş, Birleşik Mücadele Güçleri (BMG), Devrimci Öğrenci Birliği (DÖB) ve Emekçi Kadınlar (EKA) destek verdi.

Eylemde sık sık "İşçilerin Birliği Sermayeyi Yenecek", "Kahrolsun İşçi Düşmanları", Yaşasın Sınıf Dayanışması", "Emeğin Gücü Sermayeyi Yenecek", "Sömürü Her Yerde Çözüm Devrimde", "İşçiler Birleşin Devrim İçin Savaşın", "Hak Verilmez Alınır Zafer Sokakta Kazanılır", "Birleşe Birleşe Kazanacağız" sloganları atıldı. Basın açıklamasında ilk olarak dayanışmaya gelen kurumlar söz aldı.

 

"Bu Saldırılara Karşı Omuz Omuza Mücadeleye Çağırıyoruz"

İnşaat İşçileri Sendikası örgütlenme sorumlusu Deniz Gider "Biz inşaat işçilerinin bir çok yerde karşılaştğı saldırılardan biri nedeniyle bir kez daha buradayız. Emeğin Gücü ve İşçi Temsilcileri Konseyi'nden arkadaşlarımıza yapılan bu saldırı işçi sınıfına yapılmış bir saldırıdır. Bizler bu yapılan saldırıya karşı ve bundan sonra işçi sınıfına yapılacak saldırılara karşı işçileri, emekçileri omuz omuza birlikte mücadeleye çağırıyoruz" dedi.

 

"işçiler İnsan Yerine Konmuyor"

Bayrampaşa Belediyesi'nde Kod 29 ile işten atılan İzzettin Akan ise 15 yıl boyunca Bayrampaşa Belediyesi'nde çalıştığını belirterek "En güzel yıllarımızı belediyede çalışarak geçirdik" dedi.

2018 yılında Hizmet İş Sendikası'nda örgütlendiklerini ve işçi temsilcisi seçildiğini aktaran Akan "Şunu gördük ki, işçiler hiçbir zaman insan yerine konmuyor. İşçilere köle gibi davranıyorlar" dedi.

 

"Hükümet Çözüm Bulmazsa Kendisi de Gidecek"

Belediye yapılan sözleşmeye uymadığını ve başka bir sözleşme imzalatmaya çalışıldığını ve buna karşı mücadele ettikleri için Kod ile kendisiyle birlikte 11 işçinin işten atıldığını söyleyen Akan "Maalesef bugün bütün ülkede böyle. İşçiler haklarını istediğinde Kod 29 ile işten atılıyor işsiz bırakılıyor. Hiçbir yerde iş bulamıyor. Evine ekmek götüremiyor. Eğer hükümet buna çözüm üretmezse bu sömürü devam edecek. Eğer işçiler bu köleliğe karşı ağaya kalkarsa bilsinler ki kendileri de gidecek. Çünkü işçiler evine ekmek götüremiyor" dedi.

 

"Güç Birlikten Doğar İşçiler Birlik Olmalı"

Belediyede kölelik sözleşmesine karşı mücadele ettiklerini ve işten atıldıklarını ama bu arada ücretlerde iyileşme ve işten atmaların durmasını sağladıklarını da belirtti. Bayrampaşa Belediyesi önünde 3 aydır her Çarşamba günü basın açıklaması yaptıklarını hatırlatan Akan, "Ben bu işin peşini bırakmayacağım. Eğer ben sessiz kalsaydım 11 kiu değil yüzden fazla arkadaşım şimdi işten atılacaktı. Az çok bir şeyler başarmış olduk buna seviniyorum. Güç birlikten doğar ve tüm işçiler bu köleliğe karşı birlik olmak zorundayız. Ben hakkımı aramaya ve benim gibi mücadele edenlerle birlikte olmaya devam edeceğim" dedi.

"Orman Kanunlarınıza Karşı İşçi Sınıfı Da Kendi Kanunlarını Koyacak"

Birleşik Mücadele Güçleri (BMG) adına konuşan Mürüvvet Küçük ise "Bugün Emeğin Gücü üyesi arkadaşlarımızın da belirttiği gibi inşaat sektörü başta olmak üzere patronlar bir taşeron sistemi ve bir çete ağı kurmuşlar orman kanunları uygulayarak işçilere saldırıyorlar. Bu mafyavari çete ilişkileri aslında bugün ülkedeki düzenin bir prototipidir. İşçi sınıfı yıllardır bu çetelere bu orman kanunlarının uygulandığı bu düzene karşı şantiyelerde fabrikalarda işyerlerinde örgütlenmeye çalışıyor. İşçi sınıfı örgütlendikçe bu taşeron şirketler ve çeteleri saldırganlaşıyor" dedi. Bunun örneğinin son olarak Hayat Park Gayrimenkul'deki alacakları için görüşmeye giden işçilere yapılan saldırı olduğunu hatırlatan Küçük, "İşçi sınıfı bu tür saldırılara karşı sessiz kalmayacak. Ve bir gün örgütlenerek bu mafya çete düzenini yenecek. Onların orman kanunlarına karşı kendi kanunlarını hayata geçirecektir" dedi.

 

"Elbet Bu Çürümüş Düzenlerini Yıkacağız"

Birleşik Mücadele Güçleri olarak işçi sınıfına yapılan saldırılara karşı mücadele edeceklerinin belirten Küçük "İşçi örgütlenmesinde yer alacağız ve birlikte mücadeleyle mutlaka bir gün bu mafya-çete düzenini ve onların beslendiği bu çürümüş düzenlerini yıkacağız" dedi. Emeğin Gücü Derneği ve İşçi Temsilcileri Konseyi adına basın açıklamasını Ali Ekber Eraslan okudu.

 

"Biz Çalışıp Yoksullaşıyoruz Üç Günlük Şirketler Büyüyor"

Yaşam koşulları her zaman çok zor olan işçilerin pandemi ile birlikte evlerine açlık ve yoksunluktan sonra ölümü de götürdüğünü belirten Eraslan, Biz işçiler çalışıyoruz mantar gibi türeyen üç günlük şirketler büyüyor. Biz çalışıyoruz yasalar bizi sömürenlere bizleri daha rahat sömürmelerinin yollarını açıyor" dedi.

 

“21. Yüzyılın Köleleri Olmayacağız”

İşçilerin emeği üzerinden büyüyen sermayenin bizleri çalışırken ayrı, emeğimizin karşılığını istediğimizde ayrı sömürdüğünü belirten Eraslan "Ya kırparak verdiği ücretlerle ya da bugün git yarın gel yöntemleriyle işçileri yıldırmanın yollarını arıyor. Bir kez daha sesleniyoruz “21. yüzyılın köleleri olmayacağız” dedi.

 

"Kiralık Fedaileriyle İşçi Sınıfını Korkutacaklarını Sanıyorlar"

Sermaye sınıfının işçilerin kendi haklarını savunmak için mahkeme yoluna giderse ekonomik olarak bunu karşılayamayacağını, işin peşini bırakacağını düşündüğünü belitren Eraslan "Bir de işçi sınıfına karşı, kendisini savunması için tuttuğu kiralık fedaileri ile göz korkutursa istediği gibi işçilerin kaderlerini belirleyebileceğini düşünüyor" dedi.

 

"15 Kişi Bir İşçiye Ve Kadın Arkadaşımıza Saldırdı"

Emeğin Gücü Derneği, 1 Haziran günü derneğe başvuran işçilerle, onları aylardır sigortasız şekilde çalıştıran, ücretlerini ödemeyen Hayat Park Gayrimenkul ile görüşmek üzere satış ofisine gittiklerini xernek temsilcilerimizle birlikte, şantiyeye giden işçilerin Hayat Park Gayrimenkul’un sorumluları ile birlikte mafyalarının saldırısına uğrayarak darp edildiğini aktaran Erarslan, İşçilerden birinin on beş kişi arasına alınarak ölüm tehditleriyle darp ederek yaralandığını, müdahale eden dernek temsilcisi bir kadın arkadaşlarının da aynı şekilde saldırıya maruz kaldığını söyledi. Sonrasında işçiler ve dernek temsilcimiz darp raporu aldığını belirtti.

 

"Bu Saldırı Sistemin Çürümüşlüğünü Gösteriyor"

Eraslan "Bizleri çalıştırırken sigortasız, güvencesiz bir şekilde çalıştıranlar, haklarımızı haklarını almak istediğimizde bizlere azgınca saldırdılar. Arkadaşlarımıza saldıran mafya örgütleri sermaye sınıfının paralı askerliğini yapıyor. Son günlerde ortaya dökülen mafya devlet ilişkileri de gösteriyor ki, iç içe geçmiş bu ilişkiler ağı asıl olarak kapitalist sistemin ve sermaye sınıfının çürümüşlüğünü, yozlaşmışlığını ortaya koyuyor" diyen Eraslan işçilerin ve dernek temsilcilerinin yalnız olmadığını, bu saldırıların kendilerine geri adım attıramayacağını vurguladı.

 

"Bu Saldırıları  Çürümüş Düzeninizi Örgütlü Mücadelemiz Yok Edecek"

"Bugün bizleri Kod 29la işten atanlarla bu saldırıyı yapanlar arasında bir fark yok, yapmak istediğimiz açıklamalarımızı yasaklayan, açıklamalarımıza saldıranlar ile, bizleri ücretsiz izne mahkum eden, sigortasız çalıştıranlar aynıdır" diyen Eraslan, işçi sınıfının örgütlerini dağıtmak için her yolu deneyenlerin, örgütsüzlük koşullarında işçileri değersiz bir eşya gibi kenara atabildiğini, ortak kanalda biriken öfkeyi örgütlü ve sınıf bilinçli olarak ileri taşımak sorumluluğunun da işçilerin omuzlarında olduğunu belirterek "Bu çürümüş düzeni ve sınıfa karşı yapılan saldırıları işçilerin birlikte ve örgütlü mücadelesi yok edecektir" dedi.