< Sinbo’da 130. Gününde Kod 29'a Karşı Sınıf Dayanışması

TOMİS üyesi Dilbent Türker Kod 29’un kaldırılması talebi ile 130 gündür Sinbo fabrikası önünde mücadelesini sürdürüyor. Türker bugün dayanışma ziyaretine gelen Bayrampaşa Belediyesi işçileri ile birlikte Sinbo işçilerine seslenerek örgütlü olmaları çağrısında bulundu.

Sendikalı olduğu için Sinbo’dan Kod 29’la işten çıkarılan TOMİS üyesi Dilbent Türkler eylemini 130 gündür fabrika önünde sürdürüyor.

TOMİS üyeleri ve Türker her gün Sinbo işçilerine seslenerek Sinbo fabrikası ve diğer işyerlerinde yaşanan baskı, sömürü ve işten atmaları teşhir ederek karşı birlik olmaları, örgütlenmeleri çağrısında bulunuyor.

Bugün 130 gündür mücadele eden Türker'i Bayrampaşa Belediyesi’nden Kod 29’la işten çıkarılan ve mücadelelerini sürdüren belediye işçileri direniş çadırına dayanışma ziyaretinde bulundu.

 

“Direnen İşçinin Onuruna Laf Edenler Hesap Verecek”

Bugün akşam vardiya çıkışında Sinbo işçilerine TOMİS üyeleri ve Bayrampaşa Belediyesi işçileri birlikte seslenerek birlik olmaları, örgütlenmeleri ve Dilbent Türkler'in mücadelesini sahiplenmeleri yönünde çağrıda bulundu.

Sinbo işçilerine seslenişte konuşan TOMİS temsilcisi Diltbeb Türker'in işten atılması için hakkında sahte ifade verildiğini ve buna ilişkin dava açtıklarını aktararak “Sahte ifade verdiğine pişman olan, onurunu kurtarmak isteyen arkadaşımız varsa gelir Dilbent’ten özür diler biz de davamızı geri çekeriz. Çekmediği durumda şu bilinsin, onlar da direnen aylardır mücadele veren bir işçinin onuruna laf söyledikleri için hesap verecekler, onlardan da hesabını soracağız” dedi.

 

“İşçiler Birlik Olursa Patronlar Kölelik Yaptıramaz"

Bayrampaşa Belediyesi işçisi İzettin Akan ise “Bugün Dilbent arkadaşımıza yapılan saldırı birlik olmadığınız sürece inanın ileride tek tek sizlere de yapılacak. Patronların istediği bu. Çünkü o zaman işçiye istediği gibi saldırıyor, köle gibi davranıyorlar" dedi.

15 yıl Bayrampaşa Belediyesi'nde çalıştığını ve sendika temsilciliği yaptığını belirten Akan, "Şunu gördüm ki işçi işçiyi satıyor. Patronlar işçiyi bölmek için işçilerden bazılarıyla, sendikalarla anlaşmaya çalışıyor. Temsilcilere rüşvet teklif ediyor. Ama işçiler birlik olursa patronlar hiçbir zaman işçiye saldıramaz, köle gibi davranamaz. Ama işçi arkadaşını satarsa işçi her zaman köledir. Çocuğunuzun yüzüne bakarken bunları düşünün. Sermayeye patronlara köle olmamak için birlik olmak zorundayız” dedi.