Kayı İnşaat İşçileri, Coşkun Yılmaz'ın konkordato davasının görüldüğü Anadolu Adliyesi önünde açıklama yaptı. Adalet Bakanlığı'na seslenen işçiler "Hiçbir bakanlık emekçilere bunun hesabını veremez" dedi.
İnşaat Emekçileri Sendikası (İnşaat-Sen) üyesi Kayı İnşaat işçileri, 2 buçuk yıldır ödenmeyen maaşlarını alabilmek için mücadele ediyor.
Patron Coşkun Yılmaz'ın konkordato davası bugün Kartal'da bulunan Anadolu Adliyesi'nde görüldü. İşçiler adliye önünde açıklama yaptı.
Açıklamaya çok sayıda işçi ve sendika yöneticisi katılırken, 3'üncü Ticaret Asliye Mahkemesi'nde görülen dava 18 Haziran'a ertelendi.
"İşçilerin Alınteri Bankaların Sermayesiyle Ölçülemez"
Eylemde konuşan İnşaat-Sen Örgütlenme Koordinasyonu üyesi Nurseli Gözüaçık, "Gitmediğimiz yer, eylem yapmadığımız şehir, kapısını çalmadığımız bakanlık kalmadı. Hep söyledik, bankalar geriye çekilmeli, öncelik işçilere verilmelidir" dedi. Mevcut hukuk sisteminin işçilerin haklarını korumadığını söyleyen Gözüaçık, işçilerin alın terinin bankaların ortaya koyduğu sermaye ile ölçülemeyeceğini söyledi.
"Bu Kavga Emek Kavgası Alın Teri Kavgasıdır"
Bankaların, finans şirketlerinin, diğer tüm alacakların ardından işçilerin alacaklarının geliyor olması büyük bir adaletsiz olduğunu dile getiren Gözüaçık, "Kayı İnşaat, yurt dışında milyon dolarlık ihaleler almış bir şirkettir. Kayı İnşaat'ın patronu Coşkun Yılmaz, 2017 yılında Cumhurbaşkanı'nın elinden ödül almış bir patrondur. Tüm rakiplerini geride bırakarak, Gaziantep Devlet Hastanesi'nden 1 milyar TL'lik hisse alabilmiştir. Şimdi bizim Kayı İnşaat'tan haberimiz yoktu, işler bu noktaya nasıl geldi denmesini kabul etmiyoruz. Kayı İnşaat işçilerinin alacağı, bankaların, finans kurumlarının arkasına atılırsa; hiçbir bakanlık emekçilere bunun hesabını veremez. Bugün yürüttüğümüz mücadele, tüm emekçilerinin emek kavgası, alın terinin kavgasıdır" dedi.
"Adalet Zenginlere Var İşçilere Yok!"
Kayı İnşaat işçisi Abdulsamet Kete ise, "Bu gördüğünüz binaları yükselten işçilerdir. Ama konu işçilerin alacaklarına geldiğinde, işçilere değil, bankalara, patronlara sahip çıkıyorlar. Adalet Bakanı'na sesleniyoruz. Adalet var diyorsunuz, ama nerede? Adalet var ama sadece zenginlere var, işçilere gelince adalet yok. Cumhurbaşkanı'na sesleniyoruz. Size geldiğimizde, biz bunları tanımıyoruz dediniz. Ama kendi elinizle ödül verdiniz. Gaziantep Şehir Hastanesi'nde hisse verdiniz. Hisselerden payımıza ne düşüyorsa, hakkımızı verin" dedi.
Kayı İnşaat işçileri tüm haklarını alıncaya kadar mücadele edeceklerini vurgulayarak eylemi sonlandırdı.