< "Yaşam Hakkını Savunduğumuz İçin Gözaltına Alındık"

SES İstanbul Şubeleri çok sayıda üyelerinin gözaltına alınmasına ilişkin basın açıklaması yaparak üyelerinin derhal serbest bırakılmasını istedi.

Çok sayıda üyesi gözaltına alınan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İstanbul Tıp Fakültesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

“Sağlık Hakkı Mücadelesi Yürüten Arkadaşlarımız Serbest Bırakılsın” yazılı pankart açan sağlık emekçileri gözaltına alınanların derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.

 

"Baskılar Bizi Yıldıramaz"

SES üyeleri, “Ülke tekrar kaos ortamına düşmüş durumda. Artık izlemeyi bırakın harekete geçme zamanıdır. Şu anda arkadaşlarımız gözaltında. Yaşatmak için yaşamak istiyoruz dediğimiz için, toplumun sağlık hakkı için gereken her şeyi yapacağımız için gözaltına alınıyor, mobbinge uğruyoruz. Ama diyoruz ki, ne yaparsanız yapın baskılar bizi yıldıramaz.”

 

"Halkın Sağlığını Savunanlar Gözaltına Alındı"

İstanbul Tabip Odası Başkanı Dr. Pınar Saip ise, “SES her zaman yaşam hakkını savunmuştur. Bu yüzden gözaltılar yaşanmaktadır. Ülkede çetelere hiçbir ceza verilmezken, halkın sağlığını savunanlar gözaltına almışlar, tutuklama istemiyle savcılığa yönlendirmişlerdir. Bir an önce bunun son bulmasını istiyoruz” dedi.