< 1 Nolu Şube'de Olağanüstü Genel Kurul Kararı

Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 1 Nolu Şube olağanüstü genel kurul kararı aldığını duyurdu

DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 1 Nolu Şube olağanüstü genel kurul kararı aldığını duyurdu.

Kadıköy, Ataşehir ve Kartal belediyelerinde örgütlü bulunan Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 1 Nolu Şube'nin Toplu Sözleşme (TİS) görüşmelerinde grev sürecine girilmiş, sendikamın genel merkezi grev sürecinde müdahale ederek işçilerin iradesini yok sayarak satışla sonlandırmıştı.

Sendika genel merkezinin bu tavrı işçilerin tepkisine ve tartışmalara neden olmuştu. Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 1 Nolu Şube yönetimi ile genel merkez arasında da tartışmalar olduğu ve daha önce de şube yönetiminin değişmesi yönünde girişimlerde bulunulmuştu.

Genel İş Sendikası Genel Merkezi 19 Mayıs tarihinde alınan kararla 5 Haziran'da olağanüstü genel kurul kararı alındığını “Genel Yönetim Kurulumuz Genel Merkezimize ulaştırılmış olan 135 adet delegenin İstanbul Anadolu Yakası 1 Nolu Şube Genel Kurulunun olağanüstü toplanması talebini incelemiş; şube olağan genel kuruluna 1 yıldan fazla süre kalmış olması, gönderilen talep dilekçeleri içeriğindeki gerekçe ve eleştirilerin genel kurulda tartışılmasını gerektirecek ölçüde ciddi olduğu sonucuna vararak taleplerin kabulüne karar vermiştir. Şube Genel Kurulu 05.06.2021 tarihinde saat 10.00’ da aşağıdaki gündemle olağanüstü olarak Caferağa Spor ve Kültür Merkezi Caferağa Mah. Moda Cad. Sakız Sok. No:22, Kadıköy/İstanbul adresinde toplanacaktır. Yeterli çoğunluğun sağlanamaması halinde ikinci toplantı 12.06.2021 tarihinde aynı gündem, saat ve yerde toplanacaktır. Delegelere ve ilgililere ilanen duyurulur” ifadeleriyle duyurdu.

Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 1 Nolu Şube yönetimi ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ise "Merhaba değerli arkadaşlar 18.05.2021 tarihinde Genel iş Sendikası Genel Merkezi toplanan imzaları sebep göstererek 05.06.2021 tarihinde yapılmak üzere ikinci defa Şubemizi olağanüstü genel kurula götürme kararı almıştır.

İşçi sınıfının çıkarları için mücadelemize devam edeceğiz" denildi.