< Limter İş’ten Filistin’e Destek Eylemi

DİSK’e bağlı Limter iş Sendikası, bu sabah İstanbul, Tuzla, İçmeler Tersaneler bölgesinde de ABD emperyalizminin desteğiyle siyonist İsrail devletinin yıllardır yaptığı saldırılar ve 15 gündür sürdürdüğü yoğun saldırıyla karşı Filistin halkına destek amacıyla eylem gerçekleştirdi.

Tersane işçilerine Filistin halkına destek çağrısında bulunan Limter İş Sendikası üyeleri, sık sık “Emperyalizm Ortadoğu’dan Defol”, “Siyonist İsrail İşgale Son”, “Filistin Halkı Yalnız Değildir”, “Yaşasın Ortadoğu Halklarının Mücadelesi”, “İkili Anlaşmalar Fesh Edilsin sloganları atarak ABD ve İsrail’i protesto etti.

Basın açıklamasını Limter İş Sendikası Genel Başkanı Kanber Saygılı ve Sendika Genel Sekreteri Hakkı Demiral yaptı.

 

Ortadoğu Halkların Yanındayız

“Emperyalistlerin desteğiyle, Filistin halkına yönelik saldırı ve işgali emekçiler olarak, DİSK Limter İş Sendikası olarak protesto ediyoruz” denilen açıklamada çözümün işçi sınıfının emperyalist haydutlara, kapitalist barbarlara karşı her yerde mücadeleyi yükseltmesi olduğu vurgulandı. Emekçiler olarak, Ortadoğu’daki Kürt, Ezidi ve Filistin halklarının mücadelesi selamlanarak “İşgalcileri, sömürgecileri, emekçiler olarak bir kez daha nefretimizle lanetliyoruz. Yaşasın Filistin halkının direnişi. Ya barbarlık kazanacak, ya da insanlık. Mutlaka kazanacağız. İşgalciler kaybedecek” denildi.

İtalya Liman İşçilerinden Örnek Davranış

İtalya’da işçilerin limanlarda, İsrail’e gidecek olan silahları gemilere yüklemeyerek, protesto ettikleri hatırlatılan açıklamada “İşte işçi sınıfı olmak budur, sendikalı olmak budur, sendikacılık böyle yapılır. Sadece dünyanın bir çok ülkesinde değil İsrail içinde de sosyalistler, ilericiler ve yurtseverler İsrail devletinin Filistin halkına yönelik saldırılarına karşıdır ve sokaklara çıkmaktadır. Ülkemizdeki işçi ve emekçilerde bu saldırılara karşı aynı şekilde görevlerini yapmalıdır” denildi.

 

İkili Anlaşmaları Fesh Edin

İşçi sınıfı olarak, tersane işçileri olarak Filistin halkına karşı yapmaları gereken görevleri bulunduğu ifade edilen açıklamad “Sokaklara çıkmalıyız ve bir taraftan protestolarımızı yaparken diğer taraftan da siyasal iktidara ‘Göstermelik karşı çıkmalardan vazgeçin, İsrail ile ikili anlaşmaları fesh edin” denilmesi gerektiğini belirtilerek tersane işçilerinin de Filistin halkıyla dayanışma içinde olmasının sınıfsal bir görev olduğu vurgulandı.

Eylem işçilerin mesailerine başlamasına kadar ajitasyon konuşmaları ve dayanışma çağrıları yapılarak sloganlarla sona erdi.