< Sürgüne Ve Baskılara Karşı 19'uncu Hafta

İzmir'de BTS üyeleri sürgün ve baskılara karşı 19'uncu oturma eylemini gerçekleştirdi. Covid-19 nedeniyle yaşamını yitiren Soner Önal'ın anıldığı eylemde, Önal'ın 20 kez sürgüne gönderildiği hatırlatılarak, "Hiçbir zaman mücadelesinden vazgeçmedi. Bizler de mücadelemize devam ediyoruz. Ve KHK'lar ve siz gideceksiniz biz kalacağız" denildi.

İzmir'de Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS), sürgün ve baskılara karşı başlattığı oturma eyleminin 19'uncu haftasında Alsancak Garı önündeydi.

"Biz Çocuklarımıza Onurlu Bir Gelecek Bırakacağız / Demiryolu Halkındır Satılamaz" ve "Sürgün Ve Baskılara Karşı Oturma Eylemimiz 19. Hafta" yazılı pankartlar açılan eylemde, "Liyakatsiz atama ölüm getirir", "Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek" sloganları atıldı.

Covid-19 sebebiyle yaşamını yitiren TCDD çalışanı Soner Önal'ın da anıldığı eylemde konuşan BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol, Covid-19'dan dolayı hayatını kaybeden temsilcilerinden Soner Önal'ı andıklarını belirtti. Önal'ın yaşamını yitirmesinin nedenini yeterli önlem alınmaması ve aşılama yapılmamasından kaynaklı olduğunu ifade eden Akyol, sendikanın ve Haydarpaşa Dayanışması kurucularından olan Önal'ın 20 kez sürgüne gönderildiğini aktararak hiçbir zaman mücadelesinden vazgeçmediğini belirterek "Bugün biz de onun ardından tekrar KHK'lar gidecek biz kalacağız" diyerek mücadelemizi sürdürüyoruz" dedi.

Akyol, iktidarın üyelerine yönelik anti demokrat uygulamalarla, ülkeyi dikensiz bir gül bahçesine çevirerek bir korku imparatorluğu yaratmayı amaçladığını belirtti.

Sürgün kararlarında imzası olan Bölge Müdürü Murat Bakır'ın görevden alındığını ifade eden Akyol, "Buna karşılık Şube Kadın sekreterimiz geri dönmüş ve eski görev yerinde görevine başlamıştır. Buradan yine sesleniyoruz hepimiz geri döneceğiz. Siz gideceksiniz biz kalacağız" dedi. Mafya ile devlet görevlilerinin kirli ilişkilerinin ortaya döküldüğünü dile getiren Akyol, ülkenin tam bir KHK ülkesi olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "helallik" istemesine de değinen Akyol, "Kamu emekçileri olarak; bizleri sürgüne gönderenlere, kamu kaynaklarını yağmalayanlara, doğayı talan edenlere, emekçileri enflasyon altında ezdirenlere, halktan emekçiden değil sermayeden yana olanlara, bir gecede halkın miyar dolarlarını buhar edenlere, kendinden olmayanı ötekileştirenlere, demokratik yaşam taleplerimize ülkeyi yangın yerine çevirerek cevap verenlere, hukuku katledenlere, mafya ve beşli çete ile birlik olup ülkeyi soyanlara, pandemi koşullarında yeteri kadar önlem almayıp arkadaşlarımızın ölümlerinden sorumlu olanlara hakkımızı helal etmiyoruz" yanıtını verdi.