< İstanbul'da Filistin Halkıyla Dayanışma Eylemi

Birleşik Mücadele Güçleri (BMG), Birleşik Gençlik Meclisleri (BGM) ve İstanbul Emek Barış Ve Demokrasi Güçleri, İsrail devletinin Filistin halkına saldırısına karşı "Filistin'de Ve Her Yerde Direnen Halklar Kazanacak!" şiarıyla İsrail Başkonsolosluğu önünde Filistin halkıyla dayanışma eylemi gerçekleştirdi.

Siyonist İsrail devletinin Filistin halkına yönelik saldırılarına karşı Filistin halkıyla dayanışma eylemleri devam ediyor. Bugün İstanbul'da Birleşik Mücadele Güçleri (BMG), Birleşik Gençlik Meclisleri (BGM) ve İstanbul Emek Barış Ve Demokrasi Güçleri, İsrail devletinin Filistin halkına saldırısına karşı "Filistin'de Ve Her Yerde Direnen Halklar Kazanacak!" şiarıyla Levent'de bulunan İsrail Başkonsolosluğu önünde Filistin halkıyla dayanışma eylemi gerçekleştirdi.

Birleşik Mücadele Güçleri (BMG), Birleşik Gençlik Meclisleri (BGM) ve İstanbul Emek Barış Ve Demokrasi Güçleri, Levent Metro çıkışında toplanarak "İşgalci İsrail Kaybedecek, Direnen Filistin Halkı Kazanacak" yazılı pankart açarak "İşgalci İsrail Kaybedecek Direnen Filistin Halkı Kazanacak", "Kahrolsun Siyonizm Yaşasın İntifada", "Filistin'de Düşene Dövüşene Bin Selam", "Biji Berxwedana Filistin", "Katil İsrail İşbirlikçi AKP" sloganlarıyla İsrail Başkonsolosluğu önüne yürüdü. Yürüyüş sırasında "İşçiler, emekçiler, İstanbul halkı, siyonist İsrail devleti günlerdir Filistin halkına bombalarla, silahlarla saldırıyor. Evlerini başlarına yıkıyor, Filistin halkını katlediyor. Şey Cerrah'ta başlayan Filistin halkını yok etme çabası, Filistin halkının intifadasıyla karşılaştı. Filistin'de intifada sürüyor Filistin halkı savaşıyor. Gün Filistin halkıyla dayanışmayı, emperyalizme karşı mücadeleyi ve savaşı birlikte büyütme günüdür. Gün Filistin halkıyla dayanışma günüdür" denildi.

İsrail Başkonsolosluğu önünde toplanan İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri ise "Siyonist İsrail İşgaline Son. Tüm Anlaşmalar İptal Edilsin. Direnen Filistin Halkı Kazanacak" pankartının açtığı eylemde, "Kürdistan'da Serhildan, Filistin'de İntifada", "Filistin'de Düşüne Dövüşene Bin selam", "Katil İsrail Filistin'den Defol" ve "Katil ABD, İşbirlikçi AKP" sloganları atıldı, "Nehirden Denize Özgür Filistin", "İşgalciler Yenilecek, Direnen Halklar Kazanacak" dövizleri taşındı.

Açıklamayı Halkevleri İstanbul Bölge Temsilcisi Zeynep Çelik ile İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Osman Küçükosmanoğlu okudu.

Açıklamada, katliam politikalarının Filistin'de devam ettiği belirtilerek, Filistin halkı selamlandı.

Siyonist İsrail'in Filistin ve Filistinlilere yönelik işgal, apartheid ve katliam politikalarının devam ettiği, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yaşayan Filistinlilerin, İsrail'in etnik temizlik politikaları ve zorunlu göç tehditlerine karşı mücadele ettiği belirtilerek, Filistin halkının haklı mücadelesini yoğun saldırılar, gözaltı ve tutuklamalarla engellemeye çalışan İsrail işgal güçlerinin, Şeyh Cerrah'ta yaşayan Filistinlileri bölgeden çıkarmak istemesiyle başlayan çatışmaların, Mescid-i Aksa'da nöbet tutan Filistinlilere yönelik göz yaşartıcı gaz, plastik mermi ve ses bombası kullanarak gerçekleştirdiği saldırı ile yeni bir boyut kazandığına dikkat çekildi.

Filistin halkına yönelik yoğun saldırılar, gözaltı ve tutuklamalarla engellenemeyeceğine dikkat çekilen açıklamada, boyut kazanan saldırılara karşı tek ses olunması çağrısı yapıldı.

Açıklamada, "Filistin halkına yapılan haksız saldırı devam ederken İsrail işgal güçleri yaralılara yardım eden Filistin Kızılayı ekiplerine de saldırarak savaş ve insanlık suçu işlemeye devam ediyor. Filistinlilerin dört bir yandaki eylemlerine karşı İsrail işgal güçleri asker-sivil ayrımı yapmaksızın Gazze'ye çok yoğun bir saldırısı başlatarak yanıt verdi. Kentin altyapısını hedef alan İsrail işgal güçleri, 10 Mayıs'tan bu yana havadan ve karadan sürdürdüğü bombardımanlarda 58'i çocuk, 34'ü kadın olmak üzere 197 Filistinliyi katletti. En az bin 235 Filistinli de saldırılarda yaralandı" denilerek saldırı vahşetine dikkat çekildi.

Filistin halkının işgale karşı verdiği mücadelenin haklı olduğu vurgulanan açıklamada, hiçbir gücün bir topluluğun öz topraklarında hüküm süremeyeceği belirtilerek, "ABD, İsrail'i değil 'terörist' olarak gördüğü Filistinli direniş örgütlerini kınayarak İsrail'i korurken ABD işbirlikçisi Arap rejimleri de suspus bir şekilde yaşananları sadece seyretmektedirler" denildi.

AKP iktidarının bu saldırıda işbirlikçi rolünü üstlendiğine dikkat çekilerek, yürütülen politikalarla bir çözüm geliştirilemeyeceği ifade edildi.

Filistin halkına yönelik zulme, devletlerin savaş, işgal ve talan  politikalarına karşı Filistin'i ancak Filistinlilerin kaderini paylaşanların savunabileceği vurgulanarak, "Filistin'in haklı mücadelesinin yanındayız. Buradan bir kez daha Saray-AKP iktidarına sesleniyoruz: Türkiye ile işgalci İsrail arasındaki siyasi, askeri, ekonomik ve kültürel tüm ilişkilere son verilsin" denildi. Eylem Filistin halkıyla dayanışmanın süreceği vurgulanarak sloganlarla sona erdi.