< Sinbo ve SML Etiket İşçilerinden Filistin Halkıyla Dayanışma Çağrısı

Sinbo’da Kod 29 ile işten atılan TOMİS üyesi Dilbent Türker’in mücadele 113'üncü gününde.

SML Etiket'te işten atılan Dev Tekstil üyesi işçiler ise 104'üncü gününde. İşten atmalara, sömürüye, sendikal örgütlenmeye yönelik saldılara karşı mücadele eden işçiler, İsrail'in Filistin halkına yönelik saldırısına karşı dayanışma içinde olacaklarını belirtti.

Sinbo’da ücretsiz izin saldırısını bir aylık mücadele sonunda kazanımla sonuçlandıran Tüm Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası (TOMİS) üyesi Dilbent Türker’in Kod 29’un kaldırılması talebi ile eylemini 113 gündür baskı ve yasaklara rağmen sürdürüyor Türker ve TOMİS üyeleri Sinbo önünde direniş alanına Filistin halkıyla dayanışma amacıyla “Filistin’den Sinbo’ya Direniş Kazanacak” yazılaması yaptı. Filistin halkıyla dayanışma için 11.00'de çadırda buluşma çağrısında bulundu.

TOMİS akşam Birleşik Mücadele Güçleri ve Emek Barış ve Demokrasi Güçleri tarafından saat 18.00'de İsrail Başkonsolosluğu önünde yapılacak eyleme katılacaklarını belirterek tüm işçi ve emekçileri de davet etti.

SML Etiket’te direniş 104. gününde Fabrika önüne Dev Tekstil üyesi SML Etiket işçilerinin mücadelesi ise 104 gündür devam ediyor.

İşlerin azaldığı gerekçesiyle işten çıkarılan ve fabrika önünde eyleme geçen Dev Tekstil üyesi SML Etiket işçileri 104 gündür sendikasızlaştırmaya, taşeron çalışmaya ve keyfi işten atmalara karşı her türlü baskı ve yasağa rağmen mücadeleye devam ediyor.

Dev Tekstil sosyal medyada yaptığı paylaşımda “SML Etiket direnişimizin 104. günü! SML Etiket patronundan ve üretim yaptığı firmalardan hesap soracağız. Emeğimizi, hakkımızı, onurumuzu teslim etmeyeceğiz. İhanetçi anlayışı teşhir etmeye, taleplerimizi haykırmaya devam edeceğiz. Direne direne kazanacağız!” denildi.

İşçilerden Seçil Arı’nın karantina süresi henüz bitmediği için direniş alanına gelemediği belirtildi.

Arı'nın fabrikada çalışan kardeşi Covid-19'a yakalanmış ve tüm aile üyelerinin de temaslı olmaları nedeniyle testleri pozitif çıkmış ve karantina süreci başlamıştı.

Dev Tekstil üyesi işçiler akşam gerçekleştirilecek eyleme çağrı yaptı.

İşçilerin yaptıkları çağrıda “Direnen Filistin halkı yalnız değildir! SML Etiket direnişçileri olarak direnen Filistin halkının yanındayız. Bugün direnişimizin 104. günündeyiz. Nasıl ki sermaye biz işçi ve emekçilere saldırıyorsa Filistinlilere de saldıran, onların topraklarına göz diken sermaye ve sermayedarların kuklalarıdır. Bizler yaşamın her alanında direnenlerden ve ezilenlerden yana olmaya devam edeceğiz. Ezilen halkları topraklarından eden ve onları katledenler emperyalist ülkelerdir.

Biz işçi ve emekçilerin silahı birliğimiz ve örgütlülüğümüzdür. Filistin halkı emekçileri Siyonist İsrail'e karşı yıllardır direniyor. Bedel ödemeyi göze almış bir halkın önünde duramayacaktır" denildi.

SML Etiket işçileri de akşam yapılacak İsrail Başkonsolosluğu önünde saat 18.00'de yapılacak eyleme çağrıda bulundu.