Link bilgisayar çalışanlarına gönderdiği mail ile öğle molasını yasakladı. Sürekli iletişimi zorunlu kılan şirket tuvalete giderken bile telefonların açık olması zorunluluğu getirdi.

Pandemi sürecinde yaygınlaşan evden çalışma modeli pek çok sektörde çalışan için bir çok sorunu da beraberinde getirdi. Evde. çalışma pek çok emekçi için sömürünün ve baskının daha da artmasına neden oldu. Evden çalışma sistemi uygulanan Link Bilgisayar adlı şirket çalışanlarına gönderdiği elektronik posta ile sömürü ve baskının nasıl acımasızca uygulandığını ortaya koydu.

Link Bilgisayar çalışanların tuvalette bile şirketle bağlantıyı kesmemesi isterken, evden çalışan işçilerin öğle arası ve yemek molası yasakladı.

Link Bilgisayar'ın uyguladığı sömürü ve baskı Bilişim Çalışanları Dayanışma Ağı (Biçda), Twitter’da yaptığı paylaşım ile ortaya çıktı.

Bilişim Çalışanları Dayanışma Ağı (Biçda) tarafından yapılan açıklamada “Link Bilgisayar çalışanları pandemi süreci ile beraber ciddi bir mobbinge maruz kalıyorlar. Genelde kovulmayı öne sürerek sözlü yaptıkları mobbinge geçtiğimiz hafta bir e-posta ile yazılı olarak devam etmişler. Mailde en temel hakların kısıtlanmasının yanı sıra korkunç içerikler var” denildi.

Paylaşımın devamında: “Kapanma sürecinde uyulacak kurallar” başlıklı maildeki maddeler ise şu şekilde:

"Cep telefonları sürekli yanınızda olacak. Aramalarda cep telefonlarına ulaşılamayan arkadaşlar yıllık izin girecek. Öğle tatilleri kapanma sürecince kaldırılmıştır.

Mesai dışı izin kullanılmayacak. İşi olup izin kullanmak isteyen olursa yıllık izin girmesi gerekir.

Alışverişe gittim, tuvaletteyim mazeretleri kabul edilmeyecektir" denilerek Link Bilgisayar tarafından işçilere gönderilen mailde yazılı kurullar açıklanarak şirketin işçilere uyguladığı sömürü ve baskı teşhir edildi.

Biçda'nın yaptığı paylaşımın ardından Link Bilgisayar Genel Müdürü Murat Kasaroğlu'nun ise e-postayı doğruladığı öğrenildi.

Kasaroğlu, “Tam kapanma sürecinde tüm kadromuzu evden çalıştırıyoruz. Zaten bizim çalışanlarımız günde ortalama 3 saat çalışıyor. Departman müdürümüz de bu süreçte işlerin aksamaması için haddini aşan bir ifadede bulunmuş. Bu mail bütün şirkete değil sadece destek birimlerine gönderilmiştir” diyerek gönderilen maili doğruladığı belirtiliyor.