< İşçi Sınıfının Sendikal Hakları Gasp Edilemez!

 

İşçilerin bütün "hak ve özgürlükleri" gibi, sendikal haklar ve sendika seçme özgürlüğü de sermaye sınıfının ve onun devletinin yoğun saldırısı altında. Kağıt üzerindeki haklar gerçek yaşamda çeşitli yol ve yöntemlerle budanıyor, engelleniyor.

Her ne kadar tüm dünyada siyasal iktidarlar ve patronlar işçilerin sendikal haklarını zayıflatmak ve ortadan kaldırmak isteseler de bu hakları işçiler ellerinde tutmak için her türlü baskılara karşı dik duruş sergilemiştir.

Sendika seçme hakkı "yasal ve anayasal hak" olmasına rağmen Hatay Büyükşehir Belediyesi Hatay Sular idaresi-Hatsu bünyesinde Disk Genel-İş Sendikasına üye olan işçilere Büyükşehir belediye başkanı Lütfü Savaş'ın yakın akrabalarının isimlerini kullanarak baskı ve mobing uygulayarak işçilerin kendi iradeleri dışındaki bir sendikaya üye yapılmaya zorlanıyor.

Mevki ve makamı ne olursa olsun hiç kimse işçilerin iradesini ve işçinin sendika seçme özgürlüğü engellenemez. Bunu yapmaya çalışanlar hukuku ihlal etmekte ve işçilerin haklarını gasp edemez. 

Bizler sendikaya üye olan işçilerin her türlü örgütlenme haklarının yanındayız ve yaşanan bu sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız.

 

Antakya Mücadele Birliği