< < Sinbo İşçisi Türker "Bu Sömürüye Ortak Olmayın!"

Kod 29'un kaldırılması talebiyle 102 gündür mücadele eden Dilbent Türker, 102. gününde Esenkent CarrefourSA'da eylem yaptı.

Kod 29 ile işten atılan ve 102 gündür fabrika önünde mücadele eden, yasaklara rağmen eylemini sürdüren TOMİS üyesi Dilbent Türker bugün Esenkent CarrefourSA'da eylem yaptı.

CarrefourSA'da reyonlardan Sinbo ürünlerini alarak kasaya gelen Dilbent Türker, elindeki Sinbo ürünlerini göstererek müşterilere ve çalışanlara seslenerek "Biz bu ürünleri canımız pahasına pandemiye rağmen ölümle burun buruna çalışarak ürettik. Ancak insanca çalışmak istediğimiz için işten atıldık" dedi

Türker konuşmasının devamında "Bizler insanca çalışma koşulları için Sinbo fabrikasında anayasal hakkımızı kullanarak sendikaya üye olduk. Sinbo patronu bizi önce ücretsiz izne çıkardı ardından Kod-29 ile işten çıkarıldık" diyerek Sinbo patronlarının sömürü ve ücretsiz izin ve işten atma saldırılarını teşhir ederek müşterilere bu sömürüye ortak olmamaları, Sinbo ürünlerini satın almamaları çağrısı yaptı.