< < Tuzla Gemi Tersanesi Önünde İş Cinayetleri Protestosu

Limter lş Sendikası üyeleri Tuzla Gemi Tersanesi önünde iş cinayetlerini protesto etti. Pakistanlı bir işçinin ölümü nedeniyle yapılan açıklamada milliyeti, dili, inancı ne olursa olsun iş cinayetine karşı tüm işçilerin birlikte mücadele etmesi gerektiği vurgulandı.

Tuzla Gemi Tersanesinde bakıma giren Mscenglend adlı Gemi'de 30 Nisan günü meydana gelen iş cinayetinde dış cephe boyası yapan Pakistanlı bir gemi mürettebatı balkon korkuluğunun kırılması sebebiyle 12 metre yükseklikten düşerek hayatını kaybetmişti.

Tuzla Gemi Tersanesi önünde DİSK'e bağlı Limter-İş Sendikası, işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin alınmaması nedeniyle Pakistanlı işçinin yaşamını yitirmesini protesto etti. Eyleme İnşaat-İş ve Dev-Yapı İş Sendikası üyeleri de destek verdi.

Eylemde konuşan Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kanber Saygılı, Tuzla Gemi Tersanesi'nde işçi sağlığı ve iş güvenliği tedbirlerinin alınmaması nedeniyle bugüne kadar 13 işçinin iş cinayetinde yaşamını yitirdiğine dikkat çekti.

Tershane işçilerine iş cinayetlerine karşı birlikte mücadele etme çağrısında bulunan Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kanber Saygılı, “Bugüne kadar bu tersanede iş sağlığı ve iş güvenliği tedbiri alınmadığı için bugüne kadar bu tersanede 13 işçi arkadaşımız iş 'kazası' sonucu yaşamını yitirdi.  Daha 4 gün önce Pakistanlı bir işçi kardeşimiz yaşamını yitirdi. Yine  9 Ocak tarihinde tersanede boya yapan İsmail Koyuncu yaşamını yitirdi.  Bu cinayetlerin sorumlusu patronlardır. Pakistanlı deyip geçmeyin. İşçinin nereli olduğu, hangi dili dini olduğu önemli değildir.  Mademki işçiyiz kardeşiz demektir. Hangi ülkeden olursa olsun birbirimize sahip çıkmalıyız. Çarklar patrondan yanaysa, ister Almanya’da olsun ister Pakistan’da isterse Türkiye’de olun sorumlu patronlardır. İktidar patronlardan yanaysa, iş cinayetleri kaçınılmazdır. İşçiler birbirimize sahip çıkacak ve birlikte mücadele etmek zorundayız” dedi.