< < Bayrampaşa Belediyesi İşçilerine Polis Saldırısı Ve Gözaltı

Bayrampaşa Belediyesi'nde Kod 29 ile işten atılan işçilerin basın açıklamasına polis izin vermedi. 2 işçi, dayanışma için gelenler ve muhabirimiz darp edilerek gözaltına alındı.

Fabrikada, şantiyede, belediyede çalışmak serbest, ahlaksızca işten atmak serbest, hakkını arayınca pandemi yasağı...

Bayrampaşa belediyesinde Kod 29 ile işten atılan işçilerin basın açıklaması yapmasına izin verilmedi polis işçileri ve dayanışma için gelenleri darp ederek gözaltına aldı.

Bayrampaşa Belediyesi işçileri İzzettin Akan, Mehmet Aydoğdu dayanışma için gelen Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 1 Nolu şube yöneticisi Ali Ekber Eraslan, ESP üyesi Barış Yıldız ve Mücadele Birliği gazetesi muhabiri Serpil Ünal darp edilerek gözaltına alındı.

İşçilerin gözaltına alınışı sırasında görüntü alan muhabirimiz gazeteci olduğunu söylediğinde "Gazeteci kamerayla çeker sen telefonla çekiyorsun" denildi. Gazeteci kimliği göstermesine rağmen darp edilerek telefonuna el konuldu.

Araçta gözaltına alınan diğer kişilerin de telefonlarına "araçta çekim yaparsınız" denilerek el konuldu.

Gözaltına alınanlar Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Sağlık kontrolünden sonra serbest bırakıldı.

Gözaltından çıkan işçiler "1 Mayıs yasaklarını tanımıyoruz. Yaşasın Onuru İçin Dövüşenler! Kahrolsun Faşizm! Yaşasın 1 Mayıs!" dedi.