< SML Etiket İşçilerine Polis Saldırısı

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası üyesi SML Etiket İşçileri fabrika önündeki direniş çadırında 1 Mayıs Etkinliği düzenlemek istedi. Fabrika önüne gitmek isteyen işçilere polis saldırarak çok sayıda kişiyi işkenceyle gözaltına aldı.

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası üyesi SML Etiket İşçileri fabrika önünde 1 Mayıs Etkinliği düzenlemek istedi.

"1 Mayıs öncesinde devletin pandemi bahanesiyle işçi ve emekçilerin eylem ve etkinliklerini, alanlara çıkmasını engelleyen yasaklarını tanımıyoruz" diyerek yapılan etkinlik çağrısına 1 Mayıs Platformu bileşenleri destek verdi.

Haramidere Sanayi Sitesinde bulunan SML Etiket fabrikası önüne gitmek üzere sanayi girşinde bir araya gelinerek "1 Mayıs Yasaklanamaz Hak Mücadelesi Engellenemez" yazılı pankart açıldı.

SML Etiket fabrikası önüne gitmek isteyen kitle polis tarafından durduruldu. Pandemi bahanesiyle eylem ve etkinliklerin yasaklandığı ve fabrika önüne gidilmesine izin verilmeyeceği söylendi.

"İşçi ve emekçilerin hak aramasını engelleyemezsiniz. 1 Mayıs etkinliğimizi engelleyemezsiniz" denilerek "Yaşasın 1 Mayıs! - Biji Yek Gulan", "Baskılar Bizi Yıldıramaz", "Alanlar İşçilere Yasaklanamaz" sloganları attı.

Polis kitleye saldırarak özellikle direnişteki işçileri ve sendika üyelerini darp ederek ve arkadan kelepçelemeye çalışarak gözaltına aldı.

Etkinliğe desteğe gelen 1 Mayıs Platformu bileşenlerinden çok sayıda kişi işkenceyle gözaltına alındı.

Gazetecilerin de görüntü almasına engel olmaya çalışarak alandan uzaklaştırmaya çalışan polis Kızılbayrak muhabiri ve bir gazeteciyi daha gözaltına aldı.

Etkinliğe katılmak üzere gelen ve polisin işkenceyle gözaltına almasına tepki gösterenler de polis şiddetiyle karşılaştı. Polise tepki gösterenlerden bir kısmı da gözaltına alındı.

Devrimci Tekstil Işçileri Sendikası üyeleri ve SML Etiket işçileri, Seçil Arı, Derya Sırbudak, sendika temsilcisi Okan Karaçam, Tüm Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası - TOMİS üyeleri ve Sinbo işçisi Dilbent Türker, sendika temsilcisi Onur Eyidoğan, Limter Sendikası Başkanı Kanber Saygılı, İnşaat İşçileri Sendikası örgütlenme sekreteri Deniz Gider, Kızılbayrak muhabiri ve bir gazetecinin daha aralarında olduğu çok sayıda kişi işkenceyle gözaltına alındı.

İşkence gözaltı araçlarında da devam ederken gözaltına alınanlar "Yaşasın 1 Mayıs - Biji Yek Gulan", "Baskılar Gözaltılar Bizi Yıldıramaz" sloganlarını haykırmaya devam etti.

Gözaltına alınanlar Beylikdüzü Devlet Hastanesi'ne sağlık kontrolüne götürüldü Buradan Vatan Caddesindeki Emniyet Müdürlüğü'ne götürüleceği ve yaklaşık 40 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.