"Sendika Hakkımıza Sahip Çıkacağız!"

Tüm Emekliler Sendikası İstanbul Şubelerinin, sendikanın kapatılması davasına ilişkin Kadıköy'de Emekliler Dayanışma Sendikası ve DİSK Emskli-Sen üyelerinin katılımıyla yapmak istediği basın açıklamasına pandemi bahanesiyle polis izin vermedi. Emekliler önlüklerini giyerek sessiz yürüyüşle Eğitim Sen binasına giderek burada açıklama gerçekleştirdi.

Tüm Emekliler Sendikası İstanbul Şubelerinin, sendikanın kapatılması davasına ilişkin Kadıköy'de Beşiktaş İskele Meydanı'nda basın açıklaması gerçekleştirmek istedi.

Alanı ablukaya alan polis pandemi bahanesiyle basın açıklamasına izin verilmeyeceğini belirterek grubun dağılması aksi halde müdahale edileceğine ilişkin anons yapmaya başladı.

emekliler bir sürü polisle tartışma yapıldıktan sonra önlüklerini giyerek Eğitim Sen binasına yürümek ve önünde basın açıklaması yapmak istedi. bak assolist örneklerle yürümesine de izin vermeyeceklerini söyledi emekliler sürekli bir yasaklama yapıldığını söyleyerek tepki gösterdi önlüklerini giyerek rıhtımdan Eğitim Sen binasına yürüdü.

Polis bu kez de emeklilerin eğitim-sen binası önünde kalabalık oluşturduğunu ve pandemi kurallarını ihlal ettiğini söyleyerek dağılmaları ananızı yapmaya başladı.

Polisin sürekli müdahalesine tepki gösteren emekliler emekli sendikaları kapatılamaz sloganları atarak polisin baskısını protesto etti.

Bina önünde toplanarak önlemlerini ihlal ettiğini söyleyen polise, emekliler "Burada emeklilerden çok polis kuvvetleri var. Siz çekilirseniz sokaktaki kalabalık dağılmış olacak. Pandemi kurallarını asıl olarak siz ihlal ediyorsunuz" diyerek tepki gösterdi. Eğitim-Sen binasında yapılmak istenen basın toplantısı için ise polis "temsilciler düzeyinde birkaç kişinin basın toplantısına katılabileceği" şeklinde müdahale etmek istedi. Emekliler bu müdahaleyi de "Kahrolsun Faşist Diktatörlük", "Sendikal haklar engellenemez" sloganlarıyla protesto etti. Eğitim Sen binasında yapılan basın toplantısında açıklamayı Tüm Emekliler Sendikası adına Hıdır Kurtulmaz yaptı. Beşiktaş İskele Meydanı'nda basın açıklaması yapmalarının polis tarafından pandemi bahanesiyle engellendiğini ve anayasal haklarını kullanmalarının engellenerek suç işlendiğini ifade eden Kurtulmaz "Sahilde açık alanda 25-30 kişiye pandemiyi bahane gösteren devlet, sağlık problemleri de bulunan emeklileri kapalı alana sıkıştırarak asıl amacın pandemi kurallarını uygulamak değil, demokratik hakların kullanılmasını engellemek olduğunu göstermiştir" dedi.

Tüm Emekliler Sendikası'nın 'Emeklilerin çalışan olmadıkları bu nedenle de sendikal faaliyet yürütemeyecekleri" gerekçesiyle kapatılmaya çalışıldığını ve bir dava sürecinin yürütülmekte olduğunu aktaran Kurtulmaz, "Emekliler yıllarca çalışarak topluma hizmet vermiş emekçilerdir. Ve yıllarca verdikleri hizmetler karşılığında insanca bir yaşamı ve bunu sağlayacak geliri hak etmiştir. Biz de bu haklarımızı kullanmak amacıyla sendikal faaliyet yürütme hakkımızı kullanacağız ve bu uluslararası sözleşmelerle ve Anayasa tarafından tanınmış bir haktır" dedi.

Emekçilerin sendikal faaliyetlerinin önlenmesine ilişkin daha önce de bu tür engelleme girişimleri olduğunu hatırlatan Kurtulmaz, "KESK üyesi sendikalardan arkadaşlarımızın verdikleri mücadele tarihinde iyi bir örnektir. Kamu emekçilerinin sendika kurma ve sendikal mücadele yürütme hakkını kazanmışlardır. Bizler de emekliler olarak sendika hakkımıza sahip çıkacağız" dedi.

Tüm Emekliler Sendikası'nın kapatılmasına ilişkin dava sürecini aktaran Kurtulmaz, 30 Nisan'da bir duruşma yapılacağını belirtti. Pandemi sürecinde davanın ertelenme ihtimali de bulunduğunu hatırlatan Kurtulmaz, "Bu mahkeme süreci nasıl sonuçlanır şimdiden bilemiyoruz. Fakat bizler sendikamıza sahip çıkacağız ve mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Kurtulmaz, Tüm Emekliler Sendikası İstanbul Şubeleri üyeleri olarak, Emekliler Dayanışma Sendikası ve DİSK Emekli-Sen üyeleri ile birlikte bu mücadeleyi sürdüreceklerini ifade etti.

Emekli sendikaları üyeleri "Emekli Sendikaları Kapatılamaz", "Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz" sloganlarıyla açıklamayı sonlandırdı.