< Sinbo Önünde Eylem Ve Polis Saldırısı - Yenilendi-

TOMİS üyesi Sinbo işçileri ve Dev Tekstil üyesi SML Etiket işçileri "Valiliğin keyfi eylem yasağını tanımıyoruz" demek için bugün Sinbo Fabrikası önünde idi. Ancak işçiler ve muhabirimiz polisin saldırısı ile gözaltına alındı.

“Sinbo’ta TOMİS Girecek, İşçilerin Birliği Sermayeyi Yenecek” pankartı açan işçilerin etrafı kısa sürede polis tarafından sarıldı. Kaymakamlığın ve valiliğin eylem, afiş, bildiri yasağı olduğunu söyleyen polis işçilerden dağılmalarını istedi. İşçiler ise bu yasağın “ticari bildiri ve afişler hariç” olduğunu söyleyerek, asıl amacın virüsün yayılmasını engellemek değil, sendikal mücadeleyi önlemek için getirildiğini söyledi cevap olarak.

Polis aracından “Avcılar Kaymakamlığının bölgede eylem yasağı getirdiği” anons edilerek “basın açıklaması yapan grubun derhal dağılması” için çağrı yapılırken, işçiler konuşmalarına devam etti. Devletin getirdiği pandemi yasaklarının hiçbir zaman pandemiyi önlemeye yönelik olmadığını, şu anda dahi içeride yüzlerce işçinin bir arada çalışmaya devam ettiğini, sendika üyesi işçi arkadaşlarının karantinada dahi çalıştırıldıklarını söylemeyi sürdürdü.

Polis aracından yapılan her anonsta işçiler taleplerini haykırmaya devam etti. Kod 29’un kaldırılması, pandemi önlemlerinin alınması ve işçilerin ücretli izne çıkarılması taleplerini sık sık tekrarlayan işçiler, 10 dakikaya yakın eylemi sürdürdü.

Polisin bir anda ÖnsözTv üzerinden canlı yayın yapan muhabirimize saldırarak elindeki telefonu aldı ve ardından işçilere saldırarak gözaltına aldı. Yayın saldırı anında kesildiği için polisin saldırısının detayları ve gözaltı anına tanık olamıyoruz.

Polisin saldırısında muhabirimiz Serpil Ünal ile birlikte Sinbo işçisi Dilbent Türker, TOMİS İstanbul Temsilcisi Onur Eyidoğan ve Kızıl Bayrak Muhabiri Kardelen Yoğungan ile Özgür Gelecek Muhabiri Taylan Özgür Öztaş gözaltına alındılar. Gözaltına alınanlar sağlık kontrolünün ardından Avcılar İlçe Karakolu’na götürüldüler.

Akşam saatlerinde gözaltılar serbest bırakılırken, muhabirimiz Serpil Ünal, eksik ifadesi olduğu gerekçesi ile gece gözaltında kalacak. Muhabirimizin hakkında sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek, (Rojava'da ölümsüzleşenlerin anma haberleri nedeniyle) yakalama kararı verildiği; yarın sabah 36. Acm de ifadesi alınacağı öğrenildi.