KESK: "TRT'de Baskılara Son!"

 

KESK İstanbul Şubeler Platformu, Harbiye'deki TRT İstanbul Radyosu önünde eylem yaparak TRT'de Haber-Sen üyelerine yapılan baskıya son verilmesini ve OHAL Komisyonu ve ret kararlarının iptal edilmesini istedi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İstanbul Şubeler Platformu, Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile işten çıkarılan üyelerinin işe geri alınması ve TRT'de çalışan Haber-Sen üyelerine yapılan baskıya son verilmesi talebiyle Harbiye'de bulunan TRT İstanbul Radyosu önünde eylem gerçekleştirdi.

"KHK'lar Gidecek Biz Kalacağız" ve "Sendikal Mücadele Açığa Alınmaz. TRT'de Haber-Sen Üyelerine Yapılan Baskıya Son" yazılı pankartların açıldığı eylemde, "Sendikal Haklar Engellenemez" yazılı dövizleri taşındı.

Açıklamada sık sık "Kurtuluş Yok Tek Başına ya Hep Beraber Ya Hiç Birimiz", "KHK'lar Gidecek Biz Kalacağız" sloganları atıldı.

Basın metnini okuyan Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (Haber-Sen) Genel Kadın Sekreteri Ayşe Noyan, KHK düzenine asla teslim olmayacaklarını belirterek kendilerinin kazanılmış olan sosyal, ekonomik ve savunma haklarının ihlal edildiğini ve ellerinden alındığını söyledi. Noyan, iktidarın ülkenin ve emekçilerin halklarını ihlal ettiğini söyledi.

Tüm baskılara göğüs gererek mücadele ettiklerini belirten Noyan, "Son 5 yıl içerisinde ihraç edilen arkadaşlarımızı yalnız bırakmadık, alanlarda sesimizi çoğaltmaya devam ettik. Kral çıplak dedik ve demeye devam edeceğiz. Şimdi artık değiştirmek için alanlardayız. OHAL Komisyonu derhal lağvedilmeli, aldığı ret kararları iptal edilmelidir. Haklarında herhangi bir yargı kararı bulunmayan, hukuken suç olmayan gerekçelerle ihraç edilen tüm kamu emekçileri ve Anayasa Mahkemesinin hak ihlali verdiği imzacı Barış Akademisyenleri bütün haklarıyla birlikte derhal görevlerine iade edilmedir" dedi. 

İhraç edilen kamu emekçileri görevlerine iade edilinceye kadar mücadele edeceklerini vurgulayan Noyan, "Nefessiz bırakmayı amaçlayan politikaların hesabı verilinceye kadar mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

Söz alan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) 2 No'lu Şube Başkanı Çayan Çalık, 1 Mayıs'ın yaklaştığını belirterek tüm ezilen kesimlerin birlikte alanlarda olması gerektiğini söyledi.