Çekimleri Antep’te yapılan ‘Durga’ isimli Hint filminin setinde çalışanlar, Covid-19 vakalarının gizlendiğini ve hastalanan emekçilerin devlet hastanesine gönderilmediğini belirtti.

Türkiye yapımcılığını Ark Prodüksiyon üstlendiği ve çekimlerine 2 Nisan’da başlanan Durga’nın, çekimlerinden önce yapılması gereken Covid-19 taramasına Hindistan'dan gelen ekibin katılmadığını ifade eden set çalışanları, Hintli kostüm departman şefinin rahatsızlandığını, ardından yapılan test sonucunun ise pozitif çıktığını söyledi.

Film setinde 25' i Hindistan'dsn gelen ekip olmak üzere 50 civarında kişinin çalıştığı belirtiliyor.

Ekipte çalışanlardan sadece yakın temaslı 16 kişiye test yapıldığını biri Türkiye ekibi olmak üzere 5 kişinin testinin pozitif çıktığını ifade eden çalışanlar, sete bazı günler çekim için 100 kadar figüran geldiğini fakat hiçbirine test yapılmadığını belirtti.

Sette en fazla yakın çalışmayı gerektiren makyaj ve kostüm ekibi yoğun olduğunu vurgulayan set işçileri, özel anlaşmalı bir sağlık kurumundan gelerek Covid-19 testi yapıldığını sonuçların sisteme girilmediğini, burada pozitif çıkanların tamamının bir gün sonra bölgedeki özel bir hastaneye götürülerek negatif sonuç aldıklarını öne sürdü.

İşçiler, devlet hastanesine gitmek istediklerinde izin verilmediğini, Covid-19 geçiren işçilerin sette çalışmaya devam ettiğini ve hatta kimilerinin belirti gösterdiği halde tedavi alamadığını aktardı.

Türkiyeli ekipte hastalananlar dahil işçilerin sigortasız çalıştırıldığını belirtirken, Hintli ekipte de durumdan endişelenenler olduğunu ifade ediliyor.