< < "Kısıtlı Zamanda Teslimat İstemeyin"

Motosikletli Kuryeler Derneği üyeleri açılama yaparak kısıtlı zamanda teslimatın ölümlere ve kendilerini iş göremez hale getiren kazalara neden olduğunu belirtti.

İstanbul Motosikletli Kuryeler Derneği, özellikle pandemi sürecinde yaşanan motokurye ölümlere ve çalışma şartlarındaki zorluklara ilişkin basın açıklaması yaptı.

 

"Motosiklet Bizim İçin Ekmek Kapısı"

Dün akşam Beşiktaş İskele Meydanı'nda bir araya gelen İstanbul Motosikletli Kuryeler Derneği üyeleri adına konuşan İbrahim Bozkurt, "Önceleri hobi olan, şimdilerde ihtiyaç ve yeri geldiğinde hayat kurtaran motosiklet bizler için ekmek kapısı, yaşamımızı idame etmek için gerekli bir araçtır. Sizler asker, doktor, öğretmen vs. mesleklerinizle bunu yaparken, biz motokurye olarak evlerimize ekmek götürüyor ve ailelerimizin geçimini sağlıyoruz. Yaptığımız işe saygı duyuyor hakkımızd sizler gibi bir annenin oğlu, kızıyız. Gösterdiğimizi almak istiyoruz. Küfür değil teşekkür bekliyoruz" dedi.

 

"Kısıtlı Zamanda Teslimatı Ret Ediyoruz"

"Bize verilen kısıtlı zamanda teslimat konusunu şiddetle ret ediyoruz" diyen Bozkurt, "Taşıdığımız malzemenin, ürünün emniyetini düşündüğümüz gibi kendi emniyetimizi de düşünmek zorundayız. Lütfen siparişiniz az bir süre geciktiğinde hesap sorulacak korkusuyla yaşatmayın bizi. Ailelerimizi gözü yaşlı, eşlerimizi dul, çocuklarımızı anne-babasız bırakmayın" diye konuştu.

 

"Yollar Hepimiz İçin Bizi De Görün"

Bozkurt, "Yol sadece 4 teker araçlar için değil, hepimiz içindir. Yolda bizi de görün, yolu bizimle paylaşın, bizi sıkıştırıp,önümüze kırıp kaza yapmamıza, ölmemize, geçici veya kalıcı olarak iş göremez hale gelmemize engel olun" dedi.