< < CPS İşçilerin Alacakları Ödenecek

Deriteks uzun süredir alacaklarının ödenmesi talebiyle eylem yapan CPS Automıtive Tekstil ile işçilerin alacaklarının ödenmesi konusunda anlaşmaya varıldığını açıkladı.

Deri ve Konfeksiyon Ve Tekstil İşçileri Sendikası (Deriteks) yazılı bir açıklama yayınlayarak 170'e yakın CPS işçisinin alacaklarının ödenmesi konusunda işyeri ile anlaşmaya varıldığını belirtti.

CPS Automıtive Tekstil'de fabrikanın devri konusunda patronlar arasında yaşanan anlaşmazlıklar işçilere ücretlerinin ödenmemesi sürecini getirmiş ve işçiler 22 Şubat tarihinde eylemlere başlamıştı.

Deriteks yazılı açıklama yaparak uzun bir süredir devam eden görüşmeler sonucunda işçilere alacaklarının dört taksit halinde ödenmesi ve ödeme takvimi konusunda uzlaşıldığını belirtti.

Anlaşma çerçevesinde işçilere hak edişleri olan kıdem tazminatı, aile yardımı, yıllık izin ücreti ve 6 günlük ücretlerinin ödenmesi konusunda protokol imzalandığı bilgisini veren Deriteks, taksitlerin ilk ikisinin Nisan ayı içinde ödeneceğini, son taksitin ise 30 Temmuz’da ödenmesi ile birlikte ödemelerin tamamlanmasının kararlaştırıldığını belirtti.

İşçilerin alacaklarının ödenmesi konusunda yaşanan belirsizliklerin ve işçilerin yıllarca emek verdikleri fabrikada alacaklarını alamama endişeleri ile başlayan eylemlerin her türlü olumsuz hava koşullarına rağmen 38 gün sürdüğü hatırlatan açıklamada işçilerin kendilerinde ve ailelerinde de büyük endişe ve kaygıya yol açan bu durumun  varılan anlaşma ile birlikte sona ermiş olduğu ifade edildi.

Diğer yandan her ne kadar bir ödeme planı üzerinde uzlaşılmış olsa da ülkemizde de giderek artan bir işsizlik gerçeği bulunduğu ifade edilen açıklamada, "Çalıştıkları firmanın ana müşterisi Volkswagen’in üretimi sonlandırması sonrası 170 işçinin işsiz kalması şu an işçileri bekleyen önemli bir sorun.  Volkswagen’e mevcut durumdan pay sahibi olduğu için ve işçilere iş olanakları yaratması ve iş bulmalarını kolaylaştıracak adımlar atmasını noktasında çağrıda bulunuyoruz" denildi.