< "Korkun! Yine Geleceğiz!"

Kod 29'la işten atılan DGD-Sen üyesi Migros Depo işçileri 94'üncü günlerinde Anadolu Grubu Başkanı Tuncay Özilhan'ın Beykoz'da bulunan villası önündeydi. İşçiler ve işçi sendikalarından dayamışmaya giden çok sayıda kişi işkenceyle gözaltına alındı.

DGD-Sen üyesi olmalarının ardından önce ücretsiz izine çıkarılan ardından Kod 29 ile işten atılan Migros Depo işçileri Migros bağlı olduğu Anadolu Grubu Başkanı Tuncay Özilhan'ın Beykoz'da bulunan villası önünde eylemlerini sürdürüyor.

Bugün Migros Depo işçileri 5'inci kez Özilhan'ın villası önünde sloganlarını haykırdı. Migros işçilerine İstanbul İSİG Meclisi gönüllüsü sendika ve işçi örgütleri de destek verdi.

Eylemde hep birlikte "Yaşasın Migros Direnişimiz", "Özilhan İşçiye Hesap Verecek", "İşçiler Açken Partonlara Huzur Yok", "İşten Atmak Yasaklansın", "Kod 29 İptal Edilsin", "Direne Direne Kazanacağız", "Yaşasın Sınıf Dayanışması", "Zafer Direnen Emekçinin Olacak" sloganları atıldı.

Tuncay Özilhan ile görüşme talebinde bulunan işçilerin eylemi devam ederken, DGD-Sen Genel Başkanı Murat Bostancı gelen yanıtın "Siz bizim işçimiz değilsiniz. Taşeron işçilersiniz. Arabulucu süreci devam ediyor. Bizim görüşmemizi gerektiren bir durum yok" şeklinde olduğunu aktardı. "Önce ücretsiz izine çıkarılan ardından da Kod 29 ile işten atılan sendikalı işçilerin 94 gündür süren direnişini Tuncay Özilhan görmezden gelerek sendikamızla bir uzlaşmayı kabul etmiyor. Bizler de direnişimizden vazgeçmeyeceğiz. Bu sorunu çözünceye kadar buraya gelmeye devam edeceğiz" dedi.

Bu açıklama üzerine "Yaşasın Onurlu Migros Direnişimiz", "Özilhan İşçiye Hesap Verecek", " İşçiler Açken Partonlara Huzur Yok" sloganları atıldı.

Eylemdeki işçilere saldıran polis Migros işçileri, DGD-SEN Genel Başkanı Murat Bostancı, örgütlenme uzmanı Neslihan Acar, PTT-Sen/PTT Kargo-Sen Genel Sekreteri Burhan Tan, TOMİS Temsilcisi Onur Eyidoğan,, Devrimci Tekstil Işçileri Sendikası SML Etiket işçisi Seçil Arı, İnşaat İşçileri Sendikası Yunus Özgür, Deniz Gider, Limter-İş Sendikası Başkanı Kanber Saygılı, Dev Turizm İş Marmara Şubesi Gökhan Aslan, 4. Vardiya Sözcüsü Kezban Konukçu olmak üzere 32 işkenceyle gözaltına aldı.

İşçiler polis saldırısı sırasında da "Yaşasın Migros Direnişimiz", "Tuncay Özilhan İşçiye Hesap Verecek" sloganları atıldı. Darp edilerek gözaltına alınan Migros işçisi işe "Bizden çaldıklarınızı geri alacağız. Korkun yine geleceğiz" dedi.

Polisin işkencesi sonucu DGD-Sen Örgütlenme Uzmanı Kemal Yılmaz'ın kolu kırıldı.

Gözaltına alınanlar Vatan Caddesindeki Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Gözaltına alınan kadınlar Bayrampaşa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolü yapıldıktan sonra serbest bırakıldı. Diğer araçta bulunan 16 kişi Eyüp Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Kalan 10 kişinin ifadeleri sürüyor onların da Eyüp'e getirilmesi ve sağlık kontrolünden sonra serbest bırakılması bekleniyor.

DGD-Sen sosyal medya hesapları üzerinden kamuoyuna Migros ürünlerini boykot etme çağrısında bulundu.