İş Cinayetleri ve İntiharlara Karşı Mücadele Etmeli

İşsizliğin, yoksulluğun dayanılmaz hale geldiği coğrafyamızda, işcinayetleri ve yoksulluk nedeniyle intiharlar da artık sıradan olaylar halini aldı. Üçer beşer ölüm haberi almadığımız gün geçmiyor neredeyse. Bugün sadece birkaç saat içinde haberleri yapılan ölümler şöyle:

Adana’da maddi sıkıntılar nedeni ile 1991 doğumlu A.D, dün öğleden sonra kendini havalimanı binası yakınlarında bulunan turunç ağacına astı…

Antep Şehitkamil’de ilçesinde tadilat halinde olan bir apartmanda çalışan 40 yaşındaki Ali Çiftçi isimli inşaat işçisi, binanın 5. katında sıva yaparken iskeleden düşerek hayatını kaybetti.

Dereli Hidroelektrik Santrali’nin ikaz yapılmadan kapaklarının açılmasıyla bölgedeki tünel inşaatında çalışan Karayolları işçisi 2’si kardeş 4 kişi dere sularına kapıldı. 2 işçi kendi imkanları ile kurtulurken, 20 yaşındaki Umut Sarı hayatını kaybetti. Kardeşi Ömer Sarı ise derede kütüklere sarılmış halde bulundu ve vatandaşların yardımıyla kurtarıldı.

Ankara’da Ulus Rüzgarlı Sokak’ta bir esnaf, AKP’nin esnafı batma noktasına getiren ekonomi politikası nedeniyle icralık olunca, dükkanına gelen icra memurlarına karşı dükkana benzin dökerek yakmakla tehdit etti. Bölgeye polis ve itfaiye birlikleri geldi. Esnafı ikna çabaları sürüyor.

Bıçak işçi ve emekçi, yoksul halklar için eti geçti, kemiği de kesiyor artık. Bireysel öfke patlamaları ya da umutsuzca intiharlar da çözüm olmayacak. Çözüm ancak birlikte mücadele ile gelişecek…