< Ücretleri Ödenmeyen 100 Tekstil İşçisi Fabrikayı Terk Etmiyor

Ücretleri yaklaşık 2 aydır ödenmeyen 100  tekstil işçisi alacaklarının ödenmemesi üzerine eyleme geçti. İşçiler fabrikayı terk etmiyor.

İstanbul Habibler'de bulunan Özsen Tekstil fabrikasında patron iki ay önce fabrikayı devredeceğini işçilerin hak kaybına uğramadan çalışacaklarını belirtti. İşçiler, fabrikanın eski firmada olduğu gibi işçilerle çalışmaya devam edeceğinin, içeride kalan ücretlerinin de kısa sürede ödeneceği sözü verilmesi üzerine çalışmaya devam etti.

İşçiler çalışmaya devam etti fakat bir çoğu 2 aylık olmak üzere ücretlerinin ödenmemesi üzerine Özden Tekstil patronuna ödeme yapmasını aksi taktirde iş bırakacaklarını bildirdi.

Özsen patronu ise "Haftaya ödenir", "Biraz daha bekleyin", "Benim size iki aylık değil daha az borcum var" gibi cevaplarla işçileri oyaladığını belirten işçiler son olarak bugün mesai bitimine kadar patrona süre verdiklerini bugün de ödeme yapılmaması üzerine fabrikayı terk etmediklerini yarın da üretim yapmayacaklarını söylüyor.

İşçi Temsilcileri Konseyi (İTK) ve Emeğin Gücü Derneği'nden işçiler, haftalardır süren oyalama taktikleri üzerine işçi arkadaşlarının kendilerine ulaşarak durumu aktardıklarını belirtti.

Emeğin Gücü Derneği Başkanı Mustafa Adnan Akyol ise işçilerin taleplerini ve eylem planı üzerine görüştüklerini ve ilçiletke birlikte olacaklarını söyledi.

İşçilerin fabrika içindeki bekleyişinin sürdüğünü söyleyen İTK ve Emeğin Gücü Derneği, patronunun ise "Bunu birkaç gün sonra öderim. Bundan sonrası için de çalışmak isteyenler yeni firma ile isterse çalışmaya devam eder" dediğini belirtti.

İşçiler ise "İki aydır oyalanıyoruz. Paramızı ödenmeden bir yere gitmeyiz" diyor. İşçilerin fabrikadaki bekleyişi sürüyor.

***

6 Nisan günü akşama doğru tartışmalarını sonlandıran işçiler, patronun 9 Nisan Cuma günü ödeme yapacağı sözü vermesi  üzerine Cuma gününe kadar bekleme kararı alarak eylemlerini sonlandırdıklarını bildirdi.