< Kod 29'a Karşı Mücadele Eden İşçilere Ziyaret

İşçi İş Güvenliği Meclisi "İşçi Sınıfında Yönelik Saldırılara ve Kod 29'a Karşı Mücadeleyi Büyütelim" şiarıyla başlattığı mücadele programı kapsamında Kod 29'la işten atılan direnişteki TOMİS üyesi Sinbo işçisine ve Dev Tekstil üyesi SML Etiket işçilerine ziyarette bulundu.

İstanbul İSİG Meclisi gönüllüleri Haramidere Sanayi'de bulunan Sinbo fabrikasında önce ücretsiz izine çıkarılan ardından da Kod 29'la işten atılan TOMİS üyesi Dilbent Türker'e dayanışma ziyaretinde bulundu.

İSİG Meclisi bileşenleri olan DİSK Emerji-Sen, Dev Turizm İş Marmara Şubesi,  İnşaat İş, Dev Tekstil, Mücadele Birliği üyeleri, Sinbo fabrikasına yaklaşırken "Sinbo İşçisi Yalnız Değildir" sloganıyla giden ziyaretçileri Sinbo işçisi ve TOMİS üyeleri "Yaşasın Sınıf Dayanışması" sloganıyla karşıladı. Ve hep birlikte "Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz", "Birleşe Birleşe Kazanacağız" sloganları atıldı.

Dilbent Türker ve TOMİS üyeleri Sinbo fabrikasındaki sendikal örgütlenme süreçleri ve sendikal faaliyetlere yönelik saldırılara, pandemi koşullarında başlayan ücretsiz izin saldırılarını ve ücretsiz izin saldırısında direniş sonucunda işe başlama ve ardından Kod 29'la işten atma ve mücadele sürecini aktardı.

Pandemi koşullarında daha da artan işçi sınıfına yönelik saldırılara karşı birlik dayanışmanın nasıl büyütülebileceği üzerine sohbet edildi.

Sinbo işçisi Dilbent Türker, İstanbul İSİG Meclisi'nin "Kod 29'a Karşı Mücadeleyi Büyütelim" şiarıyla 7 Nisan Çarşamba günü saat 18.30'da Beşiktaş İskele Meydanı'nda yapacağı basın açıklamasına katılacaklarını belirterek tüm emekçiler "Ses Ver Kod 29 İptal Edilsin" diyerek katılım çağrısında bulundu.

İSİG Meclisi Sinbo işçilerinin yanından "Kurtuluş Yok Tek Başına Ya Hep Beraber Ya Hiç Birimiz" sloganıyla ayrıldı. Ardından Haramidere Sanayi Sitesinde bulunan SML Etiket işçilerine ziyarete gidildi. 62 gündür mücadele eden Dev Tekstil üyesi işçilerin çadırına da "SML İşçisi Yalnız Değildir" sloganıyla gidildi. Dev Tekstil üyeleri de "Yaşasın Sınıf Dayanışması", "Yaşasın Onurlu Mücadelemiz" sloganlarıyla karşıladı. Dev Tekstil üyesi işçilerle genel olarak tekstil sektöründeki sendikal örgütlenme çalışmaları, patronların sendikal örgütlenmeyi engellemeye yönelik taktikleri ve saldırılarına ve örgütlenme deneyimlerine değinildi. SML Etiket fabrikasında yürütülen sendikal örgütlenme çalışmalarını aktaran işçiler aynı fabrikada örgütlenme faaliyeti yürüten, yetki aşamasına gelen DİSK Tekstil'in işten atmalar karşısında ısrarla tepkisiz ve sessiz kalmasına de tepkilerini dile getirdiler. Burada da ücretsiz izin ve Kod 29 ile işten atmalar ve süren direnişler üzerinde duruldu. "Yaşasın Dayanışması" sloganıyla SML Etiket işçilerinin yanından ayrılan İSİG Meclisi, Cağaloğlu'nda basın açıklaması yapacak olan PTT işçileriyle dayanışmada bulunmak üzere yola çıktı.

Kod 29'la işten atılan PTT-Sen ve PTT Kargo-Sen üyesi işçilerin Ankara'ya yapacakları yürüyüş öncesinde Cağaloğlu'nda bulunan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü önünde yapacağı basın açıklamasına "PTT İşçisi Yalnız Değildir", Kurtuluş Yok Tek Başına Ya Hep Beraber Ya Hiç Birimiz" sloganlarıyla gidildi. PTT işçileri de sloganlara eşlik ederek dayanışmaya gelen İSİG Meclisi üyelerini alkışlarla karşıladı.

PTT işçileri açıklamaya geçmeden önce direnişleri süren Sinbo ve SML Etiket işçilerine söz verdi. İşçiler mücadele süreçlerini özetleyerek PTT işçilerinin mücadelesini selamladıklarını ve dayanışma içinde olmaya devam edeceklerini belirtti.

 

İstanbul İSiG Meclisi adına da Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin söz alarak PTT işçileri başta olmak üzere eylemleri devam eden işçileri selamladı.

İSİG Meclisi'nin "İşçi Sınıfına Yönelik Saldırılara Ve Kod 29'a Karşı Mücadeleyi Büyütelim"  şiarıyla işçilerle dayanışma içinde mücadeleyi sürdüreceklerini ifade etti.

İstanbul İSiG Meclisi'nin 7 Nisan'da Beşiktaş İskele Meydanı'nda sat 18.30'da yapacağı basın açıklamasına çağrıda bulundu.

Ardından PTT işçileri mücadele süreçlerini özetleyerek basın açıklaması gerçekleştirdi.