< "Geçinemiyoruz, İsyandayız!"

Tüm Emekliler Sendikası yurt çapında tüm şube ve temsilcilikleri eş zamanlı olarak "Geçinemiyoruz! İsyandayız!" sloganıyla eylem yaptı.

Tüm Emekliler Sendikası üyeleri yurt çapında tüm şube ve temsilcilikleri "Geçinemiyoruz! İsyandayız!" sloganıyla eş zamanlı eylemler gerçekleştirdi.

 

İSTANBUL

İstanbul'da "Geçinemiyoruz! İsyandayız!" şiarıyla Tüm Emekliler Sendikası, İstanbul'da Esenyurt Şubesi, Boğazköy, Bahçeşehir ve Avcılar Temsilcilikleri, Esenyurt Esenkent'te yaptıkları ortak açıklamada "Haklarımızı, doğamızı, kentimizi korumak için hep birlikte mücadeleye söz veriyoruz" dedi.

 

ÇANAKKALE

Çanakkale Ayvacık İlçesine bağlı Küçükkuyu Şubesi üyeleri sendika binasından kent merkezindeki Mübadele Anıtı'na sloganlarla yürüyüş yaptı.

Yaklaşık 100 kişinin katılımıyla sendika binasından Mübadele Anıtı'na kadar yürüyen Tüm Emekli Sen üyeleri adına Şube Sekreteri Fikret Çolakoğulları basın açıklamasını okudu.

Siyasi iktidarın içine düştüğü yönetememe kriznin ekonomik, toplumsal ve siyasal olarak ülkenin son bir yılını belirleyen salgınla mücadele edememesinin hayatlarının her alanını etkilediğini söyleyen Çolakoğulları, siyasi iktidarın baskıcı otoriter uygulamalarının giderek arttığını belirtti.

İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesi, milletvekillerinin düşürülmesi, bir gece yarısı sendikalara açılan kapatma davaları, HDP'ye açılan kapatma davası, Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesinin, son zamanlardaki uygulamalardan birkaçı olduğunu belirten Çolakoğulları, çok uzun yıllardan beri emekli aylıklarının yoksulluk sınırının altında yer olduğunu söyledi.

Ülkenin bütün değerlerini yaratan, emekleriyle bugünleri yaratan emeklilerin açlığa yoksulluğa mahkum edilmiş olduğunu belirten Çolakoğulları, siyasi iktıdarın tercihini emekçilerden, emeklilerden, yoksullardan yana değil sermayeden yana kullandığını söyledi.

Çolakoğulları, sözlerini "Bıçak kemiğe çoktan dayanmıştır .Emekliler kendilerini açlığa mahkum edenlere, yok sayanlara, görmezden gelenlere karşı seslerini duyurmaya, demokratik tepkilerini göstermeye kararlıdırlar. Sağlıklı, barış ve kardeşlik içinde, insanca bir yaşam hepimizin hakkıdır. Emekliler olarak bu yaşamı elde etmek için mücadelemize devam edeceğiz" diyerek tamamlandı. Tüm Emekli Sen üyeleri bir süre sloganlarla taleplerini haykırarak eylemi sonlandırdı.

 

GİRESUN

Tüm Emekliler Sendikası Espiye Temsilciliği, temsilcilik binasında basın toplantısı düzenledi. Sendika üyesi Halil Karavelioğlu, emeklilerin uzun yıllardır yoksulluk sınırı altında yaşadıklarını söyledi.

 

ARTVİN

Artvin'in Hopa ilçesinde de emekliler Dumlupınar Caddesi üzerinde basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın metnini sendika üyesi Saim Aydın okudu. Asgari ücretin 2 bin 525 TL olduğunu fakat 8 milyon emeklinin 2 bin liranın altında aylık aldığını aktaran Aydın, mücadelelerine devam edeceklerini belirtti.

 

ANTALYA

Tüm Emekliler Sendikası Antalya Şubesi, "Geçinemiyoruz" şiarıyla Attalos Meydanı'nda açıklama yaptı. Tüm Emekliler Sendikası Antalya Şube Başkanı Mustafa Ayar, hükümete, "Geçinemiyoruz, isyandayız. Sağlıklı, barış ve kardeşlik içinde, insanca bir yaşam hepimizin hakkıdır. Emekliler olarak bu yaşamı elde etmek için mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

 

MERSİN

Tüm Emekliler Sendikası Mersin Şubesi, "Geçinemiyoruz" şiarıyla sendika binalarında açıklama yaptı. "Geçinemiyoruz isyandayız ek zam istiyoruz" ve "İnsanca yaşamak istiyoruz" pankartı açıldı. Şube Sekreteri Şehriban Mor, iktidarın başkanlık sisteminin çıkardığı krizleri antidemokratik uygulamalar ile aşmaya çalıştığına dikkat çekti. Yıl içerisinde yapılan zamlara işaret eden Mor, ancak ülkedeki 8 milyon emeklinin 2 bin liranın altında maaş aldığını belirterek, emeklilerin maaşlarına yeterince zam yapılmadığını ifade etti. "Emeklilerin daha fazla açlığa, yoksulluğa ve aşağılanmaya gücü kalmamıştır" diyen Mor, yaşadıkları zorluklara değinerek, "Bıçak artık kemiğe dayanmıştır" dedi.

 

HATAY

Tüm Emekliler Sendikası İskenderun Şubesi de "Geçinemiyoruz" şiarıyla Eski Bit Pazarı'nda basın açıklaması yaptı. Tüm Emekliler Sendikası İskenderun Şubesi Başkanı Mustafa Çankaya, hükümete insanca yaşanacak bir ücret talebinde bulundu.