DGD-Sen üyesi Migros Depo işçileri dün Anadolu Grup patronu Tuncay Özilhan'ın evi önünde yaptıkları eylem nedeniyle işkenceyle gözaltına alındı. Beykoz Kaymakamlığı Çubuk Mahallesi'nde 15 gün süreyle eylem ve etkinlik yasağı getirdi.

DGD-Sen üyesi Migros Depo İşçileri, dün Anadolu Grup patronu Tuncay Özilhan'ın Beykoz Çubuk Mahallesi'ndeki evi önünde yaptıkları eylemde gözaltına alınmalarının ardından bugün yine Özilhan'ın evi önünde eylemdeydi.

Burada yapılan açıklamada "Bizler Tuncay Özilhan’ın patronu olduğu Anadolu Grubu’na bağlı Migros’un Kocaeli Çayırova Şekerpınar deposunda çalışan depo işçileriyiz.

Bir süre önce depodaki ağır çalışma koşulları, taciz, mobbing ve alınmayan salgın önlemlerine karşı anayasal hakkımız olan örgütlü mücadele etmeyi seçerek sendikamız DGD-SEN’e üye olduk. Bunu öğrenen Migros patronları depo içerisindeki çalışma koşullarına itiraz eden ve sendikaya üye olan arkadaşlarımızı ücretsiz izne çıkararak 1.168 lira sefalet ücretiyle cezalandırmak istedi" diyerek Migros Depo'da yaşadıkları süreci aktardı.

Bu dayatmayı kabul etmeyerek 16 Aralık’ta sendikaları öncülüğünde bir eylem planı oluşturarak, 5 Ocak'ta direnişe başladıklarını ve kasa kilitleme eylemleri gerçekleştirdiklerini belirten işçiler, defalarca görüşme talebinde bulundukları Anadolu Grup patronlarına sorunlarına ilişkin dosya ilettiklerini fakat çözüm üretmek yerine direnişin 52'nci gününde Kod 29'la işten atıldıklarını ve bunun üzerine "İşçiler Açken Patronlara Huzur Yok" diyerek Anadolu Grup önünde de eyleme başladıklarını belirtti.

İşçiler yaptıkları açıklamada "Tuncay Özilhan’ın talimatlarıyla hareket ettiği açık olan emniyet güçleri tarafından defalarca darp edilerek işkence ile gözaltına alındık. Patronlara kuralsız bir çalışma ortamını, sendikasız ve güvencesiz çalışmayı garanti etmek için nerede hakkını arayan işçi varsa karşısına devletin kolluk gücü dikiliyor. Görüyoruz ki devletin gücü sadece hakkını arayan işçiye yetiyor" dedi.

Migros Depo işçilerinin eylemleri nedeniyle Beykoz Kaymakamlığı'nın Migros Depo k için Tuncay Özilhan'ın evinin olduğu Çubuklu mahallesinde 15 gün geçerli gösteri, yürüyüş, basın açıklamasını keyfi olarak yasakladığını, Beykoz Sendikalar Masası ve Asayiş Büro Memurunun DGD-SEN Başkanı Murat Bostancı'yı arayarak kararı tebliğ edeceklerini söylediklerini aktardı.

DGD-Sen Başkanı Murat Bostancı ise yasaklama kararına tepki göstererek "TÜSİAD Yüksek İstişare Başkanı Migros'un bağlı olduğu Anadolu Grubu patronu Tuncay Özilhan'a göre karar çıkarıyorlar. Hani yasalar önünde eşittik Nerde Anayasa 10.maddesi?" diye sordu.

Migros Depo işçileri "Anadolu Grubu ve patronlarının villaları önünden tekrar haykırıyoruz: Servetiniz bizden çaldıklarınızdır! Kölelik düzenine boyun eğmeyecek, hakkımız olanı mutlaka alacağız. Direne direne kazanacağız! " dedi.