< < Migros Depo İşçileri Patronun Kapısında

Kod 29'la işten atılan Migros Depo işçileri 81'inci günlerinde sloganlarını patronun villası önünde haykırdı.

Migros’un Kocaeli-Şekerpınar’da bulunan deposunda çalışırken ücretsiz izne çıkarılan ve ardından Kod 29 ile işten atılan Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-Sen) üyesi işçiler, şirketin sahibi Tuncay Özilhan’ın villası önünde eylemdeydi. 

Ücretsiz izine çıkarıldıklarında Çayırova Migros Depo önünde direnişe başlayan işçiler 52'günlerinde ise Kod 29'ls işten çıkarıldı. İşçiler 81 gündür eylemlerine hem Şekerpınar’daki depo önünde hem de Migros‘un bağlı olduğu Anadolu Grubu’nun Ümraniye’de bulunan genel müdürlüğü önünde de devam ediyor. Migros Depo işçileri sık sık merkezi yerlerdeki Migros mağazalarında kasa kilitleme eylemi ve önünde basın açıklaması yapıyor.

işçiler dün (26 Mart) 81'inci Birçok Migros mağazasında “Kasa kilitleme eylemi” yapan işçiler dün (26 Mart) Anadolu Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan’ın Beykoz’da bulunan evinin önünde eylem yaptı.

Tuncay Özilhan’ın evinin önünde pankartlarını açan işçiler sloganlarını atarken bir yandan da müzik eşliğinde halay çekti. Müzik sesinin rahatsız ettiğini söyleyen güvenlik görevlileri ile de tartışma yaşadı.

İşçiler eylemde Migros Depo'da yaşadıkları sorunları, amirlerin kadın işçilere yönelik tacizlerini, haksız bir şekilde ücretsiz izin ve Kod 29 saldırısını teşhir eden konuşmalar yaptılar. Eylem villa girişinde sürerken Tuncay Özilhan’ın oğlu İzzettin Özilhan kısa süre işçileri dinledi. 

İşçilerin Migros çalışanı değil taşeron firma çalışanı olduğunu söyleyen İzzettin Özilhan, “Siz Migros işçisi değilsiniz. . Bordro  ne diyorsa o, bizimle alakası yok.Siz taşeron şirketin işçilerisiniz” diye konuştu.

Özilhan'a ana firmaların taşeron işçilerin de çalışma koşullarından sorumlu oldukları hatırlatıldı.

DGD-Sen Başkanı Murat Bostancı ve işçiler taleplerini İzzet Özilhan'a ileterek çözüm yönünde adım atılmasını aksi halde eylemlerinin devam edeceği belirtildi.