Şişe Cam İşçileri Yüzde Üç Zamlı TİS'e İsyan Etti...

Tuzla ’daki Şişecam Fabrikası’nda taşeron firma Klüh Destek’te çalışan 350 işçi, örgütlü oldukları Çimse-İş Sendikası'nın toplu sözleşmede belirlenen zam oranının altında oranı kabul ederek imza atmasına isyan ederek sendika temsilcisini protesto etti.

İSTANBUL -  Tuzla’daki Şişecam Fabrikası'nda, taşeron firma Külh Destek’e bağlı 350 işçinin çalıştığı Tuzla Şişecam Fabrikası’nda Çimse-İş Sendikası bir süre önce örgütlenerek yetki almıştı. Yetkinin ardından sözleşmenin 3 yıllık olmasına ve daha önce belirledikleri yüzde 30’luk zam oranının yüzde 3 olarak belirlenip işçilerden habersiz olarak sözleşmeye imza atılmasına tepki gösteren işçiler, imza geri çekilip iptal edilmezse üretimi durduracaklarını belirttiler.
Eyleme geçen işçiler, “TİS öncesi sendikayla bir görüşme yaparak zam talebimizin yüzde 30 olduğunu ifade ettik. Fakat işçi temsilcisi arkadaşlarımızın ve sendika temsilcilerinin yer aldığı görüşmede patron yüzde 15’i dayattı. Bunun üzerine bizi temsil eden işçi arkadaşlarımız ‘Bu oranı kabullenmemiz mümkün değil, ben burada bu oranı kabul edersem diğer işçi arkadaşlarıma ihanet etmiş olurum’ diyerek masan kalktı. İşçi temsilcisinin yer almadığı sözleşme masasında sendika temsilcisi bizleri hiçe sayarak sözleşmeye imza attı ve sırtımızdan hançerledi” dedi.
Bu gelişmenin ardınadan şube başkanı fabrikaya gelerek bir konuşma yapmak istedi.
İşçilerin öfkeli durumu karşısında “fabrikamız zarar görmesin” tavrına giren sendika şube başkanına işçiler, “siz bizi düşünüyor musun ki biz fabrikayı düşünelim” diyerek yanıt verdi.
İşçilerden habersiz yüzde 3'lük zamlı sözleşmeyi savunmaya çalışan şube başkanının daha fazla konuşmasına izin vermeyen işçiler, başkanın istifa etmesini isteyerek imzalanan sözleşmenin iptal edilmesini ve ücretlerin yükseltilmesini istedi.
İşçiler Tekirdağ'ın Saray ilçesinde bulunan 350 işçiye de birlikte hareket etme çağrısı yaptı.
Yasal haklarımızı kullanarak eylem yapacaz sizde bize destek olun herkese sesimizi duyuralım diyerek emek dostlarının da desteğini istediler.